Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på hønsekødssuppe med æg, kørvel og gulerødder
Foto: Line Thit Klein Hønsekødssuppe med æg, kørvel og gulerødder

Opskrift på hønsekødssuppe med æg, kørvel og gulerødder

Hønsekødssuppe med æg, kørvel og gulerødder

En hjemmelavet hønsekødssuppe med æg og kørvel smager helt forrygende.

plate 4
printer Print

1,5 l hønsebouillon
lidt salt
4 æg
400 g rodfrugter (fx selleri eller andet, som er tilbage fra de foregående dage)
4 løg
4 kogte gulerødder
1 bundt kørvel

Opskrift til ca. 2,5 l hønsebouillon
Skrog og vinger fra 1 kylling
Evt. 1 kraftben af kalv eller okse
2 løg
4 gulerødder
4 persillerødder
1 porre
1/2 selleri
1/2 hvidløg, flækket på langs
2 laurbærblade
5 stilke løvstikke (kan udelades)
10 persillestilke
1 spsk salt

Sådan laver du hønsekødssuppe

Forberedelse til hønsebouillon:
Skrub/skræl alle grøntsagerne og skær alle grøntsager undtagen gulerødderne i grove stykker. Gulerødderne skal skrubbes/skrælles, men være hele under kogningen. Kom alle ingredienser op i en stor gryde og hæld vand på til det dækker. Bring gryden i kog og fjern urenheder fra toppen med en suppeske. Lad bouillonen koge i mindst 2 timer uden låg på – hæld evt. mere vand på undervejs så grydens indhold hele tiden er dækket.

Sigt den færdige suppe.

Hæld bouillonen op i en gryde og lad den koge ind til der er ca. 1,2 dl tilbage. Smag suppen til med salt.

Kog æggene i 8 min.

Skær rodfrugter og løg ud i mindre stykker og kom dem ned i den tilsmagte bouillon. Kog dem møre ca. 10 min og kom de kogte gulerødder ved til sidst – skåret i mindre stykker. Hæld suppen op i skåle og kom kvarte æg, og kørvel i.

Spis med brød til.


Se også opskrift på Peking kylling i rispandekager.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rodfrugter, Suppe, Dansk mad, Forret og Hovedret