Opskrift på hønsekødssuppe med æg, kørvel og gulerødder
SPONSORERET indhold

Hønsekødssuppe med æg, kørvel og gulerødder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En hjemmelavet hønsekødssuppe med æg og kørvel smager helt forrygende.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
30. apr. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

1,5 l hønsebouillon
lidt salt
4 æg
400 g rodfrugter (fx selleri eller andet, som er tilbage fra de foregående dage)
4 løg
4 kogte gulerødder
1 bundt kørvel

Opskrift til ca. 2,5 l hønsebouillon
Skrog og vinger fra 1 kylling
Evt. 1 kraftben af kalv eller okse
2 løg
4 gulerødder
4 persillerødder
1 porre
1/2 selleri
1/2 hvidløg, flækket på langs
2 laurbærblade
5 stilke løvstikke (kan udelades)
10 persillestilke
1 spsk salt

Sådan laver du hønsekødssuppe

Forberedelse til hønsebouillon:
Skrub/skræl alle grøntsagerne og skær alle grøntsager undtagen gulerødderne i grove stykker. Gulerødderne skal skrubbes/skrælles, men være hele under kogningen. Kom alle ingredienser op i en stor gryde og hæld vand på til det dækker. Bring gryden i kog og fjern urenheder fra toppen med en suppeske. Lad bouillonen koge i mindst 2 timer uden låg på – hæld evt. mere vand på undervejs så grydens indhold hele tiden er dækket.

Sigt den færdige suppe.

Hæld bouillonen op i en gryde og lad den koge ind til der er ca. 1,2 dl tilbage. Smag suppen til med salt.

Kog æggene i 8 min.

Skær rodfrugter og løg ud i mindre stykker og kom dem ned i den tilsmagte bouillon. Kog dem møre ca. 10 min og kom de kogte gulerødder ved til sidst – skåret i mindre stykker. Hæld suppen op i skåle og kom kvarte æg, og kørvel i.

Spis med brød til.


Se også opskrift på Peking kylling i rispandekager.