Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Klatkager med æblemos
Foto: Lars Ranek Opskrifter: Inge Kauffeldt (DDV)

Klatkager med æblemos - opskrift fra Hjemmet

Klatkager med æblemos

printer Print

Risengrød:
2 dl minimælk
40 g rå grødris
et lille nip salt
2 æg
lidt reven økologisk citronskal
et nip kardemomme
2 spsk multisød
30 g mel
1 tsk bagepulver
10 g DDV plante 70 til stegning
Æblemos:
1 madæble
lidt citronsaft
3 spsk multisød

  1. Kog en risengrød af minimælk og grødris. Grøden skal koges ved laveste blus i cirka 50 minutter, til risene er helt møre. Smag til med et lille nip salt. Køl derefter risengrøden helt af.
  2. Bland den kolde risengrød med æg, reven citronskal, kardemomme, multisød, mel og bagepulver.
  3. Varm en pande op med fedtstoffet og kom dejen på i klatter. Steg dem på begge sider, til de er gyldne.
  4. Skræl æblet, skær det i små tern og kom dem i en lille gryde med citronsaft, multisød og eventuelt lidt vand.
  5. Kog ved svag varme med låg på gryden, til æblet er kogt ud (cirka 10 minutter). Pisk i det.
  6. Server klatkagerne med lun æblemos.
Se, hvad vi ellers skriver om: Risengrød, Klatkager og Kalorielet