Klatkager med æblemos
SPONSORERET indhold

Klatkager med æblemos

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Inge Kauffeldt (DDV) Foto: Lars Ranek Opskrifter: Inge Kauffeldt (DDV)
02. jan. 2012 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Risengrød:
2 dl minimælk
40 g rå grødris
et lille nip salt
2 æg
lidt reven økologisk citronskal
et nip kardemomme
2 spsk multisød
30 g mel
1 tsk bagepulver
10 g DDV plante 70 til stegning
Æblemos:
1 madæble
lidt citronsaft
3 spsk multisød

  1. Kog en risengrød af minimælk og grødris. Grøden skal koges ved laveste blus i cirka 50 minutter, til risene er helt møre. Smag til med et lille nip salt. Køl derefter risengrøden helt af.
  2. Bland den kolde risengrød med æg, reven citronskal, kardemomme, multisød, mel og bagepulver.
  3. Varm en pande op med fedtstoffet og kom dejen på i klatter. Steg dem på begge sider, til de er gyldne.
  4. Skræl æblet, skær det i små tern og kom dem i en lille gryde med citronsaft, multisød og eventuelt lidt vand.
  5. Kog ved svag varme med låg på gryden, til æblet er kogt ud (cirka 10 minutter). Pisk i det.
  6. Server klatkagerne med lun æblemos.