Lam i mandelsauce
Denne lækre lammeret er ikke super stærk, men blød og krydret og tyk af mandler. Jo bedre din hakker er, des blødere er saucen. Jeg er nu fint tilfreds med en rustik mandelsauce.
Ingredienser
200 g mandler
2 spsk tamarind paste
6-800 g lam i tern, gerne fra køllen
olie
4 nelliker
2 kanel stænger
6-7 karryblade (curry leaves)
1 tsk stødt gurkemeje
1 spsk stødt koriander
2-3 tsk chilipulver
2 løg, i både
1 spsk ingefær, fintrevet
2 fed hvidløg, i tynde skiver
3 tomater
8-10 dl vand
salt
lidt smuttede, ristede mandler
koriander
Sådan gør du
Smut mandlerne, og udblød dem 10 minutter. Dræn vandet fra dem, og blend dem i en foodprocessor eller minihakker. Blend tamarind med, når mandlerne er finthakkede. Brun kødet, og kom nelliker, kanel, karryblade, gurkemeje, koriander og chili ved. Tilsæt løg, ingefær og hvidløg, og lad dem klare, uden at de tager farve. Hak tomaterne, og kom dem ved. Tilsæt cirka ½ liter vand, og lad det hele boble under låg i cirka 40-45 minutter.
Tilsæt løbende vand – i alt cirka 1 liter. Tilsæt mandelmassen, og kog i yderligere 10 minutter. Smag til med chili og godt med salt, og server, når kødet er mørt, med mandler og koriander.
PRØV OGSÅ: Louisa Lorangs 5 indiske livretter
PRØV OGSÅ: Mynte-chutney
PRØV OGSÅ: Grøntsagskorma
Tip
Tamarind paste og karryblade (curry leaves) fås ofte hos asiatiske grønthandlere. Tamarind er syrligt og kan eventuelt erstattes af lidt tilsmagning med citron.