
SPONSORERET indhold
Lasagne med spinat, græskar & ricotta
En klassiker serveret på en ny måde. Her får du opskriften på en lækker vegetarlasagne med spinat, græskar og ricotta. Lasagnen er lavet med fuldkornslasagneplader og lagt sammen i lag med lækker græskarmos af bagt græskar, ricotta og spinat. Mums! Få opskriften på den lækre lasagne uden kød her:
4 |
Total: en time |
Arbejdstid: 35 min
Ingredienser
16 fuldkornslasagneplader
ca. 1 kg græskar
1 spsk olivenolie
salt, peber
røget paprika
1 spsk olivenolie
2 fed knust hvidløg
500 g spinatblade
200 g ricotta
50 g reven grana
røget paprika
Salat:
2-3 gulerødder i strimler
1 fintsnittet fennikel
kødet af 1-2 appelsiner i tern
appelsinsaft
1 spsk appelsinolie
Næringsindhold
-
Energi pr. person:600 Kcal
-
Fedt:25 %
-
Protein:17 %
-
Kulhydrat:58 %
Sådan laver du lasagnen:
- Flæk, udkern og skær græskarkødet i store tern. Vend græskarstykkerne med olie, salt, peber og lidt røget paprika. Bred dem på en plade med bagepapir, og bag dem møre i ovnen ved 225° varmluft i 25-30 minutter. Rør i græskarstykkerne undervejs. Lad græskarkødet afkøle, og mos det groft med en gaffel.
- Varm olien i en pande, rist hvidløg og spinat kort, så spinaten falder lidt sammen. Knug spinaten fri for væde, og vend den med ricotta, salt og peber.
- Forkog, og lad lasagnepladerne afkøle.
- Læg 4 lasagneplader på en plade med bagepapir, og læg dem derefter sammen skiftevis med græskarmos og spinatmasse.
- Drys lidt reven ost mellem lagene, top med den resterende ost samt lidt røget paprika og bag lasagnen i 20-25 minutter ved 225°.
- Bland gulerod, fennikel samt appelsinstykker. Smag til med salt, peber, lidt appelsinsaft og appelsinolie. Server salaten til lasagnen.