Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Lasagne
Foto: Maria Warnke Nørregaard

vegetar lasagne

Lasagne med spinat, græskar & ricotta

En klassisker serveret på en ny måde.

plate 4
printer Print

16 fuldkornslasagneplader
ca. 1 kg græskar
1 spsk olivenolie
salt, peber
røget paprika
1 spsk olivenolie
2 fed knust hvidløg
500 g spinatblade
200 g ricotta
50 g reven grana
røget paprika

Salat:
2-3 gulerødder i strimler
1 fintsnittet fennikel
kødet af 1-2 appelsiner i tern
appelsinsaft
1 spsk appelsinolie

Energi pr. person:
600 Kcal
Fedt:
25 %
Protein:
17 %
Kulhydrant:
58 %

Sådan gør du: Flæk, udkern og skær græskarkødet i store tern. Vend græskarstykkerne med olie, salt, peber og lidt røget paprika. Bred dem på en plade med bagepapir, og bag dem møre i ovnen ved 225° varmluft i 25-30 minutter. Rør i græskarstykkerne undervejs. Lad græskarkødet afkøle, og mos det groft med en gaffel. Varm olien i en pande, rist hvidløg og spinat kort, så spinaten falder lidt sammen. Knug spinaten fri for væde, og vend den med ricotta, salt og peber.

Forkog, og lad lasagnepladerne afkøle. Læg 4 lasagneplader på en plade med bagepapir, og læg dem derefter sammen skiftevis med græskarmos og spinatmasse. Drys lidt reven ost mellem lagene, top med den resterende ost samt lidt røget paprika og bag lasagnen i 20-25 minutter ved 225°.
Bland gulerod, fennikel samt appelsinstykker. Smag til med salt, peber, lidt appelsinsaft og appelsinolie. Server salaten til lasagnen.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Lasagne og Aftensmad