SPONSORERET indhold
Nytårsdessert: Islagkage med mokkacreme & whisky
Imponer dine nytårsgæster med en skøn islagkage. Den kan nemt laves et par dage før, så du kan slappe af og hygge dig under middagen.
6-8 personer
Ingredienser
Nøddebund:
4 æggehvider
80 g flormelis
50 g hasselnøddeflager
Mokkaparfait:
6 æggeblommer
150 g sukker
1 tsk vaniljesukker
1 spsk nescafe
1 spsk kogt vand
5 dl piskefløde
Karamelsovs med whisky:
50 g smør
50 g sukker
50 g brun farin
100 g mørk sirup
1 dl piskefløde
1 spsk whisky
Sådan gør du
Nøddebund:
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Pisk æggehvider stive med flormelis, og vend forsigtigt hasselnøddeflagerne i skummet.
- Kom fyldet i en springform med en diameter på 22 cm med aftagelig bund og beklædt med bagepapir. Sæt den i ovnen ca. 20-25 minutter.
Mokkaparfait:
- Imens laves parfaiten. Pisk æggeblommerne stive sammen med sukker og vaniljesukker.
- Rør nescafe op med en 1 spsk kogt vand. Kom kaffen i æggemassen, og fordel den godt.
- Pisk piskefløden til skum, og vend æggeblommemassen i den.
- Lad nøddebunden afkøle helt i springformen, og hæld så parfaiten oven på bunden.
- Kom den i frysen overdækket med sølvpapir natten over.
Karamelsauce:
- Kom smør, sukker, brun farin, mørk sirup og piskefløde i en tykbundet gryde.
- Kog det ved høj varme i ca. 5-8 minutter, indtil karamellen tykner. Husk at røre i gryden jævnlig. Lad sovsen køle af.
- Tilsæt whisky, og rør godt.
- Server kagen med karamelsovsen til. Pynt evt. kagen med en blomst eller andet festligt pynt.
Tip
Du kan undlade whisky og komme 1 spsk flagesalt i sovsen i stedet for whisky, hvis du ikke er til spiritus. Så får du en saltet karamelsovs.