
SPONSORERET indhold
Festlige nytårsfristelser: Solbærflødeboller
Flødeboller med sprød marcipanbund, syrligsødt solbærskum og hvidt chokoladeovertræk med sølvstøv – servér dem sammen med kransekagen og champagnen nytårsaften, eller forær dem som fin værtindegave.
15 små flødeboller
Ingredienser
Solbærflødeboller
Bund:
- 100 g marcipan
Skum:
- 30 g vand
- 75 g sukker
- 40 g glukosesirup
- 50 g pasteuriserede æggehvider
- 1 spsk sukker
- ca. 2 spsk frysetørret solbærpulver
Overtræk:
- 150 g hvid chokolade
- lidt spiseligt sølvstøv
Sådan laver du solbærflødeboller
Sådan laver du bunden:
- Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir, og stik små cirkler ud med en rund kageudstikker (ca. 3 cm i diameter).
- Bag bundene ved 200 grader i 5-8 minutter. Lad dem køle helt af.
Sådan laver du skum:
- Kom vand, sukker og glukosesirup i en lille gryde, og lad det koge op til 117 grader.
- Pisk æggehvide og 1 spsk sukker let sammen i en skål.
- Hæld den 117 grader varme sukkermasse direkte ned i æggehviderne (i en tynd stråle), mens du pisker.
- Pisk videre i 5-10 minutter, indtil skummet er sejt og fast.
- Vend til sidst solbærpulveret i, og smag til. Kom skummet i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt små toppe ud på de bagte marcipanbunde.
- Lad de nøgne flødeboller hvile i cirka en time ved stuetemperatur.
Sådan laver du overtræk:
- Smelt chokoladen i en skål over vandbad (og temperer den).
- Overtræk flødebollerne med chokoladen.
- Pensl/pynt med sølvstøv, når chokoladen er stivnet.
Tip
Kan du ikke få fingre i frysetørret solbærpulver, så erstat det med blåbær- eller hindbærpulver.