Kom med til årets fedeste danse-event i København! Klik her

Opskrift på solbærflødeboller
Foto: Maja Ambeck Vase Servér flødebollerne sammen med kransekagen og champagnen nytårsaften...

Opskrift på solbærflødeboller

Festlige nytårsfristelser: Solbærflødeboller

Flødeboller med sprød marcipanbund, syrligsødt solbærskum og hvidt chokoladeovertræk med sølvstøv – servér dem sammen med kransekagen og champagnen nytårsaften, eller forær dem som fin værtindegave.

plate 15 små flødeboller
printer Print

Solbærflødeboller

Bund:
100 g marcipan

 

Skum:
30 g vand
75 g sukker
40 g glukosesirup
50 g pasteuriserede æggehvider
1 spsk sukker
ca. 2 spsk frysetørret solbærpulver

 

Overtræk:
150 g hvid chokolade
lidt spiseligt sølvstøv

Sådan laver du solbærflødeboller

 

Bund:
Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir, og stik små cirkler ud med en rund kageudstikker (ca. 3 cm i diameter). Bag bundene ved 200 grader i 5-8 minutter. Lad dem køle helt af.

 

Skum:
Kom vand, sukker og glukosesirup i en lille gryde, og lad det koge op til 117 grader. Pisk æggehvide og 1 spsk sukker let sammen i en skål. Hæld den 117 grader varme sukkermasse direkte ned i æggehviderne (i en tynd stråle), mens du pisker. Pisk videre i 5-10 minutter, indtil skummet er sejt og fast. Vend til sidst solbærpulveret i, og smag til. Kom skummet i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt små toppe ud på de bagte marcipanbunde. Lad de nøgne flødeboller hvile i cirka en time ved stuetemperatur.

 

Overtræk:
Smelt chokoladen i en skål over vandbad (og temperer den). Overtræk flødebollerne med chokoladen. Pensl/pynt med sølvstøv, når chokoladen er stivnet.

 

SE OGSÅ: Hjemmelavede chokoladebarer

SE OGSÅ: Blomsterbergs pistaciekugler

SE OGSÅ: Blomsterbergs appelsin-nougat-snitter 

Tip

Kan du ikke få fingre i frysetørret solbærpulver, så erstat det med blåbær- eller hindbærpulver.

Se, hvad vi ellers skriver om: Nytårsdessert, Flødeboller, Nytårsmenu, Nytår og Solbær