Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på Mette Blomsterbergs nougatkræs
Foto: John Bendtsen Mette Blomsterbergs nougatkræs.

Opskrift på Blomsterbergs nougatkræs

Mette Blomsterbergs nougatkræs er en sød mundfuld, som er en herlig mellemting mellem en kage med kransekageagtig konsistens og et stykke konfekt.

plate Ca. 15 stk.
printer Print

Mette Blomsterbergs nougatkræs

40 g æggehvide
50 g sukker
150 g ren rå marcipan
50 g abrikosmarmelade
150 g god nougat 40%, gerne Valrhona
evt. lidt bladguld til pynt.

Sådan laver du Mette Blomsterbergs nougatkræs

Æggehvider og sukker røres sammen og trækker en halv time, så sukkeret opløses let. Sukker-hviderne æltes lidt ad gangen ind i marcipanen – brug hænderne. Kransekagemassen kommes i en stofsprøjtepose med en kruset tyl og sprøjtes ud i flade kager, diam. 3 cm, på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages gyldne ved 200 grader ca. 7-8 minutter. Afkøles helt i køleskab.

På toppen af kransekagerne lægges en anelse abrikosmarmelade midtpå – det skal fungere som lim for nougaten: Skær nougaten i 15 lige store kvadratiske skiver. Hver skive lægges oven på marmeladen med et let tryk. Pynt evt. med bladguld el. lign. Opbevares tildækket i køleskab.

SE OGSÅ: Blomsterbergs passionstrøfler

SE OGSÅ: Blomsterbergs pistaciekugler

Tip

Gør det hele lidt mere festligt: Læg nougatkræs-stykkerne i papirsforme. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Mette Blomsterberg, Konfekt, Kransekage, Nytårsdessert, Jul, Søde sager og Dessert