
SPONSORERET indhold
Opskrift på Blomsterbergs nougatkræs
Mette Blomsterbergs nougatkræs er en sød mundfuld, som er en herlig mellemting mellem en kage med kransekageagtig konsistens og et stykke konfekt.
Ca. 15 stk.
Ingredienser
Mette Blomsterbergs nougatkræs
40 g æggehvide
50 g sukker
150 g ren rå marcipan
50 g abrikosmarmelade
150 g god nougat 40%, gerne Valrhona
evt. lidt bladguld til pynt.
Sådan laver du Mette Blomsterbergs nougatkræs
- Æggehvider og sukker røres sammen og trækker en halv time, så sukkeret opløses let. Sukker-hviderne æltes lidt ad gangen ind i marcipanen – brug hænderne.
- Kransekagemassen kommes i en stofsprøjtepose med en kruset tyl og sprøjtes ud i flade kager, diam. 3 cm, på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bages gyldne ved 200 grader ca. 7-8 minutter. Afkøles helt i køleskab.
- På toppen af kransekagerne lægges en anelse abrikosmarmelade midtpå – det skal fungere som lim for nougaten:
- Skær nougaten i 15 lige store kvadratiske skiver. Hver skive lægges oven på marmeladen med et let tryk.
- Pynt evt. med bladguld el. lign. Opbevares tildækket i køleskab.
SE OGSÅ: Blomsterbergs passionstrøfler
SE OGSÅ: Blomsterbergs pistaciekugler
Tip
Gør det hele lidt mere festligt: Læg nougatkræs-stykkerne i papirsforme.