Nytårs-snacks
Foto: Thomas Hergaard

Nytårs-snacks - opskrift fra Hjemmet

Nytårs-snacks

printer Print
plate (4 personer)

Arbejdstid: ca. 30 min.
Koge/bagetid: ca. 15 min. (hvis fisken ikke er tilberedt)
Ikke fryse-egnet
Sprødt brød med flødeost og ørredrogn:
8 små tynde skiver brød
125 g flødeost evt. med hvidløg
1 lille glas ørredrogn (ca. 50 g)
Pynt: små salatblade
Julesalat med torskesalat:
ca. 21 små julesalatblade
150 g bagt eller kogt torsk (uden skind og ben)
4 spsk mayonnaise
1 fed hvidløg (knust)
1spsk persille (hakket)
salt og friskkværnet peber
Skinke og oliven:
8-12 skiver god luft-tørret skinke
8-12 grønne og sorte oliven
evt. tandstikker

  1. Sprødt brød med flødeost
    og ørredrogn: Rist brødet på en tør pande eller brødrister. Smør med flødeost og fordel rognen på toppen. Pynt med salatblade.
  2. Julesalat med torskesalat:
    Rør torsk med mayonnaise, hvidløg og persille. Smag til med salt og peber. Læg en skefuld på hvert salatblad og spis dem med fingrene.
  3. Skinke og oliven:
    Anret skiver af skinke og oliven på et fad. Sæt evt. en tandstikker i hver oliven. Nyd snacksene til en drink eller et glas vin.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nytårsmenu, Nytårsforret, Snacks og Tilbehør