Risalamande med appelsin/kirsebærsovs
SPONSORERET indhold

Risalamande med appelsin/kirsebærsovs

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Ingen jul uden rislamande - her har vi lavet den helt klassiske version med en spændende appelsin/kirsebærsovs til.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
22. nov. 2012 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Risalamande med appelsin/kirsebærsovs

 

Arbejdstid: 1 time
Kogetid: 40 min.
Ikke fryse-egnet


Risengrød:
1 stang vanilje
120 g grødris
3 dl vand
6 dl mælk
1⁄2 tsk salt
3 spsk sukker


Endvidere:
1 citron (usprøjtet)
75 g smuttede mandler
(hakket + 1 hel)
3-4 dl piskefløde (efter smag)


Sovs:
1 appelsin (usprøjtet)
1 stk. hel kanel
1 glas syltede kirsebær
1 spsk kartoffelmel

  1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og rør dem ud i 1⁄2 dl piskefløde.
  2. Skyl risene i koldt vand, kom dem i en gryde med vand og giv dem et opkog. Rør rundt og tilsæt den flækkede vaniljestang, mælk og salt. Giv det et opkog under omrøring, og lad så grøden simre under låg i ca. 35 min. Rør sukker i grøden og hæld den i en skål til afkøling.
  3. Vend fintrevet citronskal, mandler og vaniljefløde i grøden. Pisk resten af fløden til skum og vend den i. Anret desserten i en smuk skål og stik den hele mandel i.
  4. Sovs: Kom fintrevet appelsinskal, appelsinsaft, kanel og kirsebærsaft (si saften fra bærrene og gem bærrene) i en gryde og giv det et opkog. Lad det simre 10 min. og si det over i en ren gryde. Tilsæt kirsebærrene og giv det et opkog. Tag gryden af varmen og jævn med kartoffelmel rørt ud i lidt koldt vand. Servér sovsen kold eller varm.