-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
Risalamande med appelsin/kirsebærsovs
Ingen jul uden rislamande - her har vi lavet den helt klassiske version med en spændende appelsin/kirsebærsovs til.
4 personer
Risalamande med appelsin/kirsebærsovs
- Arbejdstid: 1 time
- Kogetid: 40 min.
- Ikke fryse-egnet
- Risengrød:
- 1 stang vanilje
- 120 g grødris
- 3 dl vand
- 6 dl mælk
- 1⁄2 tsk salt
- 3 spsk sukker
- Endvidere:
- 1 citron (usprøjtet)
- 75 g smuttede mandler
- (hakket + 1 hel)
- 3-4 dl piskefløde (efter smag)
- Sovs:
- 1 appelsin (usprøjtet)
- 1 stk. hel kanel
- 1 glas syltede kirsebær
- 1 spsk kartoffelmel
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og rør dem ud i 1⁄2 dl piskefløde.
- Skyl risene i koldt vand, kom dem i en gryde med vand og giv dem et opkog. Rør rundt og tilsæt den flækkede vaniljestang, mælk og salt. Giv det et opkog under omrøring, og lad så grøden simre under låg i ca. 35 min. Rør sukker i grøden og hæld den i en skål til afkøling.
- Vend fintrevet citronskal, mandler og vaniljefløde i grøden. Pisk resten af fløden til skum og vend den i. Anret desserten i en smuk skål og stik den hele mandel i.
- Sovs: Kom fintrevet appelsinskal, appelsinsaft, kanel og kirsebærsaft (si saften fra bærrene og gem bærrene) i en gryde og giv det et opkog. Lad det simre 10 min. og si det over i en ren gryde. Tilsæt kirsebærrene og giv det et opkog. Tag gryden af varmen og jævn med kartoffelmel rørt ud i lidt koldt vand. Servér sovsen kold eller varm.