
Skyr-panna cotta med ananas og lakrids
Frisk og forårsfin skyr-panna cotta med fløjlsblød konsistens. Panna cottaen har selskab af små stykker ananas,lidt lakrids og spiselige blomster. Ren forårslykke!
Ingredienser
Panna cotta:
2 blade husblas
2 dl piskefløde
50 g sukker
200 g skyr
saft af 1 citron
Pynt:
1/4 frisk ananas
1 tsk lakridspulver
1 tsk frysetørret ananas
spiselige blomster, f.eks. skovskyre og stedmoder-blomster
Sådan gør du
Panna cotta:
Udblød husblassen i koldt vand. Bring fløde og sukker i kog i en lille gryde, og hæld det over i en skål. Vrid husblassen fri for vand, og kom den ned til den varme fløde. Rør rundt, indtil husblassen er helt opløst. Pisk skyr og citronsaft i. Sigt massen, så du slipper for klumper, og fordel panna cottaen i fire dybe tallerkener. Lad den sætte sig i køleskabet i mindst 3 timer.
Pynt:
Skær ananas i små tern, og pynt panna cottaerne med ananastern, lakridspulver, frysetørret ananas og friske blomster. Server straks.
PRØV OGSÅ: Wrap med torskerogn og kål
PRØV OGSÅ: Sardiner med skyr-alioli
PRØV OGSÅ: Grovgrød med figner og æbler
Tip
Frysetørret ananas kan købes i specialbutikker eller helt udelades.