-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
Churros: Spanskrør med lun chokoladecreme
Traditionelt er churros - også kaldet spanskrør - en mexicansk morgenmadssnack, men hvis du synes det er lige heftigt nok at spise churros om morgenen, så gør det en eftermiddag, hvor du samles med familie og venner og hygger. Her får du opskriften på lækre hjemmelavede churros:
Churros til 4 personer
Total:45 minutter
Ingredienser
- Chokoladecreme til churros:
- 75 g sukker
- ½ dl vand
- 4 dl piskefløde
- 1 dl mælk
- 200 g mørk chokolade
- 100 g lys chokolade
- Churros:
- 3 ¾ dl vand
- 2 spsk sukker
- ½ tsk salt
- 4 spsk smør
- 4 dl hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- ca. 1 ltr neutral olie, vindruekerne eks.
- kanelsukker til at drysse over de færdige churros
Sådan laver du churros
- Start med at lave chokoladecremen, så den kan stå og trække smag, mens du laver dine churros.
- CHOKOLADECREME TIL CHURROS:
- Kom vand og sukker på en pande og lad det koge op. Lad det simre til sukkeret er opløst, og det begynder at blive gylden i farven, det tager ca. et par min. Skru ned på svag varme.
- Tilsæt piskefløden og derefter mælken lidt ad gangen, mens du rører rundt. Tilsæt til sidst den mørke og lyse chokolade og lad chokoladecremen stå over svag varme, indtil al chokoladen er smeltet. Sæt til side.
- CHURROS:
- Varm vand, sukker, salt og smør op til massen begynder at boble, tag den til side og tilsæt mel og vaniljesukker under kraftig omrøring. Bliv ved med at røre, indtil dejen er glat.
- I en anden skål rører du æggene sammen og tilsætter dem derefter en smule ad gangen til dejen. Det er nemmest med en røremaskine, men kan også gøres i hånden. Rør indtil æggene er helt absorberet i resten af blandingen.
- Anbring olien i en tykbundet gryde under svag varme, indtil den er klar.
- Lav en test med en smule af churro-dejen: Når olien begynder at ryge lidt er den klar, men det skal begynde at boble rundt om dejen, straks du putter den i olien.
- Brug en sprøjtetylle til at sprøjte dejstykker ud af ca. 6-7 cm længde, gerne 4-5 ad gangen, og lad dem stege i olien til de er lysebrune. Tag spanskrørne op og kom dem på fedtsugende papir.
- Drys med kanelsukker og servér dem straks med chokoladecremen, som du luner let inden servering.