-
Guide: 10 ting, du skal vide om krystaller
-
Tarotkort for begyndere – 3 enkle spredninger, du kan prøve
-
Hvad repræsenterer de 12 astrologiske huse? Bliv klogere her
-
Guide: Sådan læser du din aura
-
Ekspert: ”Flere og flere af os ønsker at tro på mere end det, der kan bevises”
-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
Risotto med rødkål og pancetta
Risottoen får en smuk farve af rødkålen. Husk at spise den med det samme.
Risotto med rødkål og pancetta til 4 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- 200 g pancetta eller bacon i tern
- 1 lille løg
- 1 fed hvidløg
- 300 g rødkål (mindre end et kvart kålhoved)
- 3 dl risottoris, f.eks. arborio
- 1 spsk balsamico eddike
- 8-10 dl hønsefond/bouillon
- 100 g friskrevet parmesan eller grana
- salt og sort peber
Sådan laver du risotto
- 1. Varm hønsefond op i en lille gryde. Pil og hak løget og hak hvidløg fint. Snit kålen så fint som muligt.
- 2. Steg tern af pancetta eller bacon sprøde i en sauterpande – du behøver ikke tilsætte fedt. Lad dem stege i omkring 5 min. Tag halvdelen fra til servering og kom så løg, hvidløg og kål ved. Steg videre mens du vender det rundt, 5 min ved middel varme.
- 3. Kom risene i og lad dem stege med i et par minutter. Tilsæt balsamicoen og rør det ud i risene. Tilsæt nu fond lidt ad gangen. Start med ca. 2 dl. Lad risene absorbere væsken, inden du tilsætter nyt. Sørg for at røre jævnligt. Fortsæt på denne måde med 1 dl væske ad gangen til risene er møre, men stadig har lidt bid i midten. Det tager ca. 15 min. Smag på risene undervejs.
- 4. Sluk for varmen, tilsæt revet parmesan og rør det ud i risottoen. Kværn med sort peber og smag, om der skal salt i (husk at både din fond og bacon kan være meget salte). Servér med lidt bacontern over og spis med det samme.