Rød læbestift
SPONSORERET indhold

Sådan finder du den perfekte røde læbestift

Farven der kan pifte ethvert outfit op og nu, hvor nytåret om ganske få dage banker på døren, er det for alvor blevet tid til at finde den frem. Det er naturligvis den røde læbestift, der er tale om. Men det er faktisk ikke helt lige meget, hvilken farvenuance du vælger. Derfor har vi, i jagten på den perfekte røde læbestift, allieret os med Cliniques farveekspert Matin Maulawizada, som her guider dig til, hvordan du finder den perfekte læbestift, du skal rocke i det nye år.

Af:: Julie Bruun Lund Foto: DR.dk
27. dec. 2016 | Mode | Eurowoman

Matchende undertoner

Den røde læbestift kan bæres af de fleste. Men langt hen ad vejen bliver resultatet allerpænest, hvis læbestiftens undertoner matcher din huds undertoner. Tricket er derfor i grove træk at afkode, hvilken en undertone din hud har; om den er henholdsvis kold eller varm. Den letteste måde at gøre det på, er ved at kigge på undersiden af dit håndled, da farvenuancen på dine blodårer afslører, hvilken undertone din hud har – hvis dine blodårer er blålige, så har du kolde undertoner og hvis dine blodårer er mere grønlige så har du derimod varme undertoner. Præcis som din hud har læbestiften også forskellige undertoner, og Martin Maulawizada siger herom, at "en læbestift med varme undertoner oftest er de, der er orangerøde i farven", hvorimod "en læbestift med kolde undertoner oftest er blå-røde i farven".

LÆS OGSÅ: Se, hvordan du let liver din trætte vinterhud op

Prøv den på
Ifølge Martin Maulawizada kan alle farvenuancer fungerer til de fleste hudtoner – udtrykket ændrer sig ganske enkelt bare alt efter, hvilken nuance du vælger. Hvis du ønsker røde læber, som er meget iøjnefaldende, så skal du vælge en rød læbestift, som har de modsatte undertoner, som din huds. Ønsker du derimod et underspillet og chic look, så bør du vælge en rød læbestift, som har samme undertoner som din hud.

Derfor anbefaler Matin Maulawizada, at man bør prøve læbestiften på læberne og altså ikke på sin hånd (som de fleste af os gør). I forlængelse heraf siger Martin Maulawizada, at selvom "en læbestift ser varm eller orange ud ved første øjekast, så ændres udtrykket, når den appliceres på et par læber alt efter, hvilken undertone disse har". Særligt hvis man søger en klar rød farve, er det vigtigt at teste farven netop der, hvor den skal være: på læberne.

Et råd: Når du tester din læbestift i butikken, så sørg altid for at få ekspedienten til at rengøre den, inden du bruge den på dine læber for at undgå andres bakterier.

Tre kolde

Clinque Pop Lip Colour and Primer i farven Cherry Pop fra Clinique, 195 kr.
Rouge Pur Couture i farven Le Rouge fra YSL, 265 kr.
Sheen Supreme Lipstick i farven Zen Rose fra MAC, 165 kr.

Tre varme

Clinique Pop Matte Lip Colour and Primer i farven Ruby Pop fra Clinique, 195 kr.

Lipstick i farven Lady Danger fra MAC, 165 kr.
Luxe Lip Color i farven Sunset Orange fra Bobbi Brown, 275 kr. 

LÆS OGSÅ: 10 frisurer fra 00'erne som forhåbentlig aldrig vender tilbage

LÆS OGSÅ: Kig med, når Melissa Bech kridter danseskoene

LÆS OGSÅ: 8 trin til den perfekte festmakeup