Kåltaco med kylling og syltede løg
Dette er bestemt ikke en original tex-mex-taco. Men den indeholder masser af god tex-mex-smag, og så er den klassiske majstortilla skiftet ud med et sprødt kålblad. Jeg elsker det! Beregn 2-3 per person, flere hvis I er rigtigt sultne. Eller brug dem som en del af et større måltid.
Ingredienser
8 styk:
Løg:
2 rødløg
1½ dl eddike
1 dl sukker
Kylling:
3-4 kyllingebryster
olivenolie
2 spsk chipotle i adobe
2 tsk tørret oregano
1 lime, saft heraf
salt
Desuden:
8 flotte kålblade – gerne spidskål
2 avocadoer, i tern
yoghurt
koriander
5-6 radiser, i tynde skiver
1-2 grønne chili, gerne jalapeno i skiver
limebåde
Sådan laver du kåltacos:
Skær løgene i både. Varm eddike og sukker i en kasserolle, til sukkeret er smeltet. Kom løgene i den varme lage, og sluk. Lad dem trække mindst 30 minutter, eventuelt natten over.
Skær kyllingen i strimler. Steg den i olivenolie på en stor varm pande. Den skal tage farve og være akkurat gennemstegt. Kom chipotle, oregano, lime-saft og salt på, og lad det hele stege ganske kort. Anret kyllingen i kålblade, top med avocado, yoghurt, koriander, radiser, chili og syltede løg.
Server straks med limebåde til.
PRØV OGSÅ: Bønnesuppe med avocado
TIP
De syltede rødløg kan holde sig (hvis de er dækket af lage) i op til en uge og er supergode i sandwich, salater eller måske på en hotdog!