SPONSORERET indhold
Risalamande med citrus & Grand Marnier
Til jul hører risalamande, og hvorfor ikke prøve en ny opskrift med citrussauce og Grand Marnier på toppen? Her får du opskriften på en let og lækker risalamande med en anderledes og frisk topping:
6-8 personer |
Total: en time, 25 min |
Arbejdstid: 15 min
Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: ca. 55 min.
Afkøling: ca. 2 timer
Risengrød:
225 g risengryn
2 dl vand
1 knivspids salt
1¼ l mælk
et godt drys sukker
ca. 100 g flormelis
Fyld:
½ l piskefløde
1 stang vanilje
1 citron (alternativt ½ tsk. fintrevet citronskal og ca. 2 spsk. citronsaft)
1 lime (eller ½ tsk. fintrevet limeskal og ca. 1 spsk. limesaft)
100 g mandelsplitter (eller mandler)
evt. 1 hel mandel
Drys:
fintrevet lime- og appelsinskal
2 spsk. mandelsplitter
Citrussovs:
3-4 appelsiner (eller 3 dl appelsinjuice)
1 spsk. majsstivelse
ca. 1 dl Grand Marnier
Sådan laver du risalamande med citrus & Grand Marnier
- Kog vand og grødris i10 min. i en tykbundet gryde. Tilsæt salt og mælk, og bring det i kog.
- Rør jævnligt over hele bunden af gryden. Kog grøden færdig i ca. 45 min.
- Drys grøden med sukker på overfladen, og lad den blive kold.
- Tilsæt flormelis.
- Pisk fløden med kornene fra vaniljestangen til skum. Tilsæt citron- og limeskal.
- Vend det i den helt kolde risengrød med mandelsplitter − helst lige inden servering.
- Smag til med citron- og limesaft og flormelis. Kom evt. en hel mandel i risalamanden til vinderen af mandelgaven.
- Drys risalamanden med appelsin- og limeskal og mandelsplitter lige før servering.
- Citrussovs: Pisk appelsinjuice sammen med majsstivelse i en gryde. Kog i ca. 4 min. under omrøring. Pisk Grand Marnier i.
- Servér risalamande med citrussovs. Lav evt. en marcipangris til mandelgave.