Sponsoreret indhold

Hjemme hos Markiz er maden i centrum

Hjemme hos Markiz er maden i centrum

Det er sæson for hygge, og et perfekt tidspunkt at byde familie og venner på god mad og forfriskende desserter. Få velsmagende opskrifter fra den glade Markiz her.

Markiz (TV kok og madkreatør) kommer fra en stor familie. Der er hele 10 personer i det, hun kalder sin ’basisfamilie’, og med lidt simpel hovedregning bliver det tydeligt, at de er mange, når både børn, kærester og ægtefæller også kommer med.

"Jeg elsker at invitere folk over," fortæller hun, da vi mødes, og fortsætter: ”Til brunch bruger jeg min matsorte KitchenAid og laver en stor pandekagedej. Maskinen gør arbejdet for mig, så jeg kan være social med familie og venner”. Når dejen er klar, bager Markiz’ gæster selv deres pandekager: "Nej, jeg står ikke og laver pandekager til alle". Det lyder både fornuftigt – og smart!

I Markiz' familie er samværet omkring maden en vigtig del af hverdagen, og her er hendes KitchenAid røremaskine til stor hjælp. Den kan nemlig håndtere ekstra store dejmængder, uanset om der skal bages safranboller eller honningkager. Skålens rumfang er hele 6,6 liter, hvilket svarer til en dobbeltportion.

”Jeg nyder at bage, men har ikke tålmodighed til at bage af to omgange. Hvis jeg for eksempel skal lave pizza, så rummer min maskine nok dej til 14 pizzaer,” siger Markiz.

Pizza med delikat artiskok og cremet burrata

Textbild--2.jpg

I dag står der en rigtig lækker pizza på menuen. Ja, min mund løber i vand bare ved at tænke på kombinationen af delikate artiskokker og cremet mozzarella. Markiz er godt klar over, hvad en hjemmekok og -bager har brug for. Hun fortæller, hvordan interessen for både madlavning og bagning er steget enormt de seneste år i Danmark og Sverige. Det betyder ifølge Markiz, at vi nu stiller meget højere krav til det køkkenudstyr, vi har derhjemme. Der er røremaskinen et godt eksempel, da den er stærkere end KitchenAids tidligere modeller. Samtidig har den fået en ny hastighed, der er perfekt til at blande sarte ingredienser – såsom bær – uden at mose dem.

OPSKRIFT (4 pizzaer)

Dej

250 gram hvedemel

1 spsk. olivenolie

5 g salt

5 g sukker

5 g tørgær

150 g lunkent vand

Pesto

1 bundt frisk basilikum

1 håndfuld rucola

1 dl ristede græskarkerner

1 ½ dl revet parmesanost

2 fed hakket hvidløg

2 dl olivenolie

Smag til med flagesalt og friskkværnet sort peber

Fyld

200 g marinerede artiskokker (drænet vægt)

65 g rucola

150 g burrata

Frisk basilikum

Rapsfrø eller græskarkerner til pynt

Sådan gør du

Bland mel, olie, salt, sukker, gær og vand i en skål. Brug dejkrogen, og kør på hastighed 1. Når dejen begynder at danne en kugle øges til hastighed 2, og dejen æltes i 5-6 minutter.

Dæk skålen til med et viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.

Bland alle ingredienserne til pestoen sammen, og smag til med salt og peber.

Tænd ovnen på 250 grader varmluft (275 grader ved over- og undervarme). Drys mel på en bageplade, og form pizzabundene på den. Fordel pesto og artiskok på bundene, og bag pizzaerne i ca. 8-10 minutter.

Skær burrataen i mindre stykker, og fordel på pizzaerne, top med rucola, basilikum og rapsfrø eller græskarkerner.

Is med stort ’I’

Textbild-3.jpg

For os, som elsker is, er julen endnu en oplagt mulighed for at nyde den forfriskende dessert. Heldigvis er Markiz også leveringsdygtig i opskriften på en skøn cremet is med safran. "Så godt," siger hun, mens hun tager sin KitchenAid isskål ud af fryseren.

Skålen, der er et ekstra tilbehør til køkkenmaskinen, skal fryses i forvejen. Herefter hælder du isblandingen i og lader den stå i 20 minutter. Hurtigt og nemt! Hvilket lover godt for alle os, der har lyst til at producere vores egen is derhjemme.

OPSKRIFT (6-8 portioner)

Markizs fantastiske og lækre safran-is 

Ingredienser

5 æggeblommer

1 dl flormelis

½ dl glukosesirup

0,5 g safran

3 dl piskefløde

3 dl mælk (3 %)

Sådan gør du

Husk at lægge isskålen i fryseren i god tid.

Pisk æggeblommer og flormelis, til du har en hvid og luftig masse. Bring fløde, mælk, safran og glukosesirup i kog i en stor gryde, og lad det simre i et minut ved middelvarme.

Pisk den varme flødemælk over i æggeblandingen, og bland til en jævn masse. Hæld tilbage i gryden, og lad det simre under konstant omrøring. Massen er klar, når den er tyknet lidt eller er ca. 83 grader.

Lad ismassen køle af i en ren skål, og dæk med husholdningsfilm helt tæt til overfladen. Stil i køleskabet i mindst 2 timer (gerne natten over).

Sæt isskålen på din køkkenmaskine, og hæld ismassen i. Lad maskinen køre, til isen er luftig. Hæld den så over i en anden beholder, og put den i fryseren (medmindre du spiser det hele med det samme).

Servér med hakkede pistacienødder.

Textbild-4_klip.jpg

”Hvis du har besøgt et bageri, har du sikkert set deres enorme køkkenmaskiner. Jeg får samme ’bager-følelse’ fra min røremaskine fra KitchenAid,” siger Markiz og peger på håndtaget på siden af køkkenmaskinen. Det er præcis sådan et, de store dejblandere på bagerierne også har. Håndtaget gør det nemt sænke skålen for at fylde den med ingredienser og bagefter let at løfte den for at begynde at bage.

”Jeg er ikke let at imponere,” fortæller Markiz, ”men tilbuddet hos KitchenOne er rigtig godt. Dels er der 1.000 DKK i rabat på KitchenAids nyeste køkkenmaskine, dels inkluderer den både KitchenAids istilbehør og en bagebog med skønne brød- og kageopskrifter. Maskinen er fantastisk – både fordi den kommer med flere muligheder, og fordi du kan bage større mængder end tidligere. Den er den perfekte gave til alle, der elsker at lave mad. Her får de alt, de skal bruge til at bage og lave is,” slutter Markiz.

Da Markiz vinker farvel, er jeg både mæt af hendes lækre mad og inspireret til selv at gå i gang med både bagning og isproduktion i mit eget køkken.

Læs mere om det gode tildbud på KichenAid her.