Kæresteferie eller venindetur? Her er 8 storslåede oplevelser i Skagen, I ikke må gå glip af

Kæresteferie eller venindetur? Her er 8 storslåede oplevelser i Skagen, I ikke må gå glip af

Sommerferie i Skagen er en oplagt destination, hvis du vil have én på opleveren med en god veninde eller kæreste. Byen rummer både spændende kultur, storslået natur og uovertrufne madoplevelser.

Sommerferie i Skagen er en oplagt destination, hvis du vil have én på opleveren med en god veninde eller kæreste. Byen rummer både spændende kultur, storslået natur og uovertrufne madoplevelser.

At være to på tur – om det er sammen med din kæreste eller en god veninde – kan noget helt særligt. Et lille selskab lægger nemlig op til store, fælles oplevelser. Men hvor skal årets tur gå til?

Hvis I vil have det perfekte miks af særegen kultur, bjergtagende natur, de lækreste madoplevelser og spændende byliv er svaret helt klart Danmarks nordspids: Skagen, der byder på et af landets smukkeste solnedgangsspots, autentisk og hyggelig bystemning, spændende museer og selvfølgelig et væld af delikate spisesteder og smukke badehoteller. Tjek listen her, og lad dig inspirere af de mange gode ting, I kan opleve i og omkring Skagen. Grenen_Vesterbrofotograferne (21) (1).jpg

Tag til Grenen, hvor Skagerrak og Kattegat mødes

Intet besøg i Skagen uden en tur til det unikke naturfænomen Grenen - Danmarks nordligste punkt, hvor Skagerrak og Kattegat mødes, så kan I stå med fødderne i to have samtidigt. Alene vandreturen derud, som både kan foretages langs Vesterhavet eller ved østkysten, er hele oplevelsen værd. Så snør vandreskoene, tag en kikkert med under armen og nyd den smukke gåtur i det fredede naturreservat, som byder på tyske bunkere, fascinerende klitter, et rigt fugleliv, og hvis I heldige, vil I også støde på et par solslikkende sæler – og måske ane skyggen af en spækhugger. 

KUNSTMUSEET_Mette Johnsen (9).jpg

Gå på opdagelse i dansk kunsthistorie

En oplagt måde at nyde eftermiddagen på er med et besøg på Skagens Kunstmuseer: Skagens Museum, Drachmanns Hus og Anchers Hus. Her kan I opleve de verdenskendte Skagensmaleres fascinerende malerier. At træde ind i disse omgivelser er som at blive suget tilbage i tiden. Både Drachmanns og Anchers hus står stort set som det var dengang tilbage i 1800-tallet. I vil opleve den helt særlige stemning af at stå midt i de omgivelser, hvor nogle af Skandinaviens største malere har levet deres liv og skabt deres imponerende værker, der især afspejler noget af det, Skagen er mest kendt for: Det stærke sommerlys, de særegne farver og den storladne natur. Når sulten melder sig, kan I med fordel slå jer ned i de hyggelige cafeer ved Skagens Museum og Drachmanns hus.

Råbjerg Mile_Mette Johnsen (5).jpg

Oplev et lille stykke Danmarksørken

Hvorfor drage kloden rundt i jagten efter vild ørkennatur, når I kan opleve det lige her på Nordjøstkysten? Er I i Skagen, skal I bestemt tage på udflugt til Råbjerg Mile – Danmarks største vandreklit, hvor I er garanteret et imponerende natursceneri, som primært består af - ja, godt gættet: Sand – faktisk hele 4. millioner m3. På en tur i de bølgende klitter kommer I til at opleve naturens kræfter på tæt hold. Husk, at give jer god tid på toppen af milen, og nyd den imponerende udsigt ud over klitlandskabet. Kommer I tidlig morgen, vil I opleve, hvordan sandet sluger stort set al lyd, og en øredøvende stilhed får lov at fylde – det er ret fantastisk!

DEN TILSANDEDE KIRKE_Vesterbrofotograferne (28).jpg

Tag på udflugt til den tilsandede kirke

Måske havde I ikke umiddelbart tænkt, at det var så mange kirker, I skulle aflægge visit på i jeres sommerferie, men denne kirke vest for Skagen er ganske særlig. Allerede i 1795 blev den lukket for brug, da milens sandflugt blokerede vejen op til kirken, og i dag står der kun et kirketårn. Resten af kirken er dækket af sand, deraf navnet ’Den tilsandede Kirke’. Det er selvfølgelig ikke muligt at komme ind i den, da den jo stort set er tildækket, men synet udefra, der vidner om naturens vilde kræfter, er hele besøget værd!

Ruths Hotel.jpg

Overnat på en af byens perler

Når vi taler dansk sommer, er det næsten umuligt ikke også at tænke badehoteller. Rundt om langs de danske kyststrækninger ligger der nogle fantastiske af slagsen, og Skagen er selvfølgelig ingen undtagelse. Så vil I gøre noget ekstra særligt ud af jeres ophold, så book en overnatning på en af byens historiske perler. Her finder I blandt andet Ruths Hotel, der startede som et lille pensionat i et øde klitlandskab for over hundrede år siden til i dag at være et nyrenoveret, med respekt for badehotellets historie og sjæl, skønt badehotel med gourmetrestaurant og wellnessafdeling. En anden klassiker, der absolut er et besøg værd, er Brøndums Hotel. Badehotellet, som oprindeligt var en købmandsgård og senere gæstgiveri med Madam Brøndum ved roret, er i dag ikke bare et af Skagens, men vel nok et af Danmarks mest kendte hoteller.

Skagen_Mette Johnsen (4).jpg

Sug til jer af den særlige stemning i byen

Sug til jer af byens skønne stemning! Slå et smut forbi den hyggelige hovedgade og gå på opdagelse i de mange spændende butikker. Til de sultne sjæle er der masser af lækre cafeer og værd at nævne er også, at Skagen Bryghus ligger et stenkast derfra. I bør helt klart også tage et smut forbi både Vester- og Østerby, hvor I kan spadsere ad de små, kringlede veje gennem de hyggelige kvarterer med byens små, romantiske gule huse, som Skagen er særligt kendt for. Endelig er det et must at aflægge havnen en visit, hvor I kan nyde et koldt glas rosé ved de røde pakhuse, mens den sene aftensol maler himlen orange. 

Pakhuset, Peter Jørgensen..jpg

Mæsk jer i udsøgte middage på byens mange gode restauranter

Et klart must under jeres tur i Skagen er at nyde en middag på et af byens udsøgte spisesteder. Udvalget af restauranter er stort – her blot for at nævne nogle få: På Skagen havn ligger de legendariske fiskepakhuse. Her ligger Skagen Fiskerestaurant, som byder på et imponerende udvalg af friskfangede fisk og skaldyr, og hele sommeren igennem står den på eksklusive musikoplevelser. Lige i nærheden finder I et andet skønt spisested – Pakhuset Skagen - som emmer af god atmosfære. Her kan I nyde både lokalfangede fisk samt et lækkert udvalg af kød- og vegetarretter. Lidt udenfor Skagen i Kandestederne finder I Hjorths Badehotel beliggende i naturskønne omgivelser. Hotellets restaurant specialiserer sig i gamle, danske klassikere ud fra sæsonens aktuelle råvarer. Mmm… Velbekomme!

Solnedgang gammelskagen.jpg

Slut dagen af med den smukkeste solnedgang

Når aftenen falder på, så tag din kæreste i hånden eller din veninde under armen, og slut dagen af ved solnedgangspladsen i Gl. Skagen. Find et godt spot – gerne med en is i hånden fra den legendariske solnedgangskiosk, der serverer vaffelis, I sent vil glemme.