Benedikte Hansen om skilsmisse og børn
SPONSORERET indhold

”Det har gjort ondt hver gang, men min sidste skilsmisse slog mig ud på en anden måde”

Skuespiller Benedikte Hansen blev i slutningen af sine 40’ere skilt for anden gang. Men selvom første skilsmisse også havde været svær, så ramte skilsmisse nummer to ned i en gammel sorg, som gjorde tiden derefter ekstra hård. Det siger hun i denne uges Hendes Verden.

Af: Freja Bech-Jessen og Emma Fjalland Lund Foto: Trine Bukh
26. sep. 2022 | Børn | Hendes Verden

Da Benedikte Hansen blev skilt for anden gang, blev hun ramt særligt hårdt. Skilsmissen rev nemlig op i en gammel følelse af nederlag.

Det fortæller hun i et stort interview med Hendes Verden.

”Der er mange grunde til en skilsmisse. Også gode grunde. Men det gør dem ikke mindre smertefulde. Jeg har været gennem brud et par gange i mit liv. Det har gjort ondt hver gang, men min sidste skilsmisse slog mig alligevel ud på en anden måde. Jeg var på vej til at runde de 50 år, da mit ægteskab gik i opløsning, og jeg følte, at jeg havde ramt en alder, hvor min værdi på markedet var i dalende valør,” fortæller skuespilleren, der er særligt kendt for sine roller i blandt andet Rejseholdet, Borgen og Sygeplejeskolen.

Benedikte Hansen og hendes første mand havde i flere år forgæves prøvet at få børn, før det stod klart for dem, at det ikke ville lykkes. Parret fandt samtidig ud af, at det var hos hende problemet lå, hvilket var et enormt nederlag for hende, siger hun – og den sorg blussede op igen i forbindelse med den nye skilsmisse.

”Jeg mistede relationer til børn og børnebørn, som måske ikke havde være mine rent biologisk, men som jeg havde delt mit liv med. Det rev op i en gammel sorg. Over aldrig at være blevet mor.”

Artiklen fortsætter under traileren til den nye sæson af Sygeplejeskolen, som Benedikte Hansen er aktuel i. 

Manglende anker

Netop sorgen over ikke kunne blive eller være mor satte på ny en masse tanker i gang, da hun blev skilt igen.

”Der er en idé om, at livet er meningsløst uden børn, og at man ikke helt ved, hvad kærlighed er, hvis man ikke har fået nogen. Selvom jeg for længst har forstået, at det ikke er sandt – at der kan findes stor meningsfuldhed og dyb kærlighed i livet uanset børn – så er det så indgroet en forestilling i vores samfund og kultur, at det stadig har påvirket mig i de perioder af mit liv, hvor jeg har været sårbar og følt mig sort og opgivende,” fortæller hun til Hendes Verden.

”Børn er et naturligt anker, som gør, at man altid ved, hvor man hører til. Og det havde jeg ikke, da jeg blev skilt, og alting blev opløst. Det var en virkelig hård periode, og det tog tid, før jeg fik fat i mig selv og besluttede mig for at navigere efter et andet anker og for at sætte nye mål for mit liv.”

Læs med i denne uges Hendes Verden, hvor Benedikte Hansen blandt andet også fortæller om de nye mål, men også hvordan sorgen over at miste sine to brødre til stofmisbrug samt sin vej ind på – og ud af Det Kongelige Teater.

Anbefalet til dig