Oplevelser for hele familien i efterårsferien
Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: Givskud Zoo, Anemonen, Arken, ARoS, Bakken, Danmarks Tekniske Museum, Frilandsmuseet, RACEHALL, Ree Park & Aalborg Zoo

Oplevelser for hele familien i efterårsferien

Efterårsferien 2020 bliver formentlig ikke som efterårsferien plejer at være. Vi må blive hjemme i stedet for at tage selfies foran Eiffeltårnet eller Big Ben.

Men selv om storbyferien måske er skiftet ud med staycation, så er efterårsferien stadig synonym med hygge og samvær med familien.

Men hvordan tilfredsstiller vi både mor, far og lillebror, og hvad hvis det regner og rusker hele ugen. Vi har samlet en række bud på sjove dage for hele familien.

Se vilde dyr og ”uhyggen” i øjnene i GIVSKUD ZOOgivskud_zoo_efterrsferie.jpg

Nyd en dag med vilde dyr, hygge og Halloween. Saml et menneskeskelet, se gigantiske knogler fra en kaskelothval, lav kreative og knogleskøre væsener og deltag i konkurrencen om et årskort.

Tag på safari, besøg dyrene i zoo, mød fortidens giganter i dinosaurparken og oplev Halloweenstemning. Se løver og giraffer i øjnene igennem jeres bilrude. Mærk gyset, når I møder naturtro istidsdyr og slip børnene løs i legeområderne.

Lige nu er der masser af dyreunger hos bl.a. løver, giraffer, gorillaer og mange andre. I får zoo, safari, dinosaurpark, aktiviteter og alle legemuligheder i EN billet.

Varme til både små og store hjerteranemonen_bil.jpg

Gå efteråret i møde med nærværende og spændende oplevelser på Anemonen, der varmer både små og store hjerter.

I det farverige og stemningsfyldte efterår inviterer Teater Fantast de 4 -10 årige og deres forældre ind i teatret og præsenterer digtene fra Jakob Martin Strids moderne børnebogsklassiker Mustafas Kiosk.

En ægte rodebutik af forskellige små historier fortalt med musik, sang, dukker, skuespil og teatermagi.

Workshop i farvernes tegnarken_danel_firman_nasutamanus_2012.jpg

ARKEN byder på masser af spænding og kreativitet for hele familien i uge 42. Oplev den vilde udstilling 'Dyr i kunsten', som er fyldt med nuttede killinger, væghængte elefanter, hunde med tøj på og meget mere.

ARKENs børneværksted inviterer tirsdag til lørdag de 8-12-årige til kreativ workshop fra kl. 14-16. Workshoppen står i farvernes tegn med inspiration fra udstillingen 'Farvernes mystik' med den excentriske malerbaron Arild Rosenkrantz. Det koster 30 kr. og tilmelding skal ske via arken.dk.

Besøg også ARKENs udendørs skulpturpark med alt fra kæmpekonkylier og fortidskrabber til en gigantisk gyngehest og et langbenet hus i lagunen bag museet. Gratis kort til skulpturparken fås i museumsbutikken.

Spil MuseumsMysteriet på ARoSAros.jpg

Efterårsferien på ARoS byder på forskellige aktiviteter til hele familien.

Kunsttyven Heidenreich har planlagt et kunstkup på ARoS, og det er op til jer at forhindre ham i at stjæle et af museets uvurderlige kunstværker. I App’en Useeum, kan du spille MuseumsMysteriet på ARoS. Det er gratis for vores gæster og mesterdetektiver!

I kan også opleve ARoS på en aktiv og sjov måde med vores helt nye flip-flapper, som stiller sjove opgaver til hele familien.

Gå på opdagelse i den nye Freeman & Lowe-udstilling, med 15 forskellige rum, der viser en anderledes og skør verden, som pirrer nysgerrigheden hos både voksne og børn.

Café og Orangeri byder på lækkerier for hele familien.

Husk! Gratis entré til alle under 18 år.

Ta’ en tur i verdens ældste forlystelsesparkbakken_galleriartikel_614x800_5oktober.jpg

Der er noget om snakken … nyd efterårsferien på Bakken.

Når Bakken dækkes af skovens gyldne blade, kan du mærke suset i forlystelserne, prøve halmballelabyrinten og blive underholdt af Onkel Reje og Ramasjang Mysteriet.

Ta’ en tur i verdens ældste forlystelsespark og mød Pjerrot, dyst mod venner og familie i Bakkens 5-kamp og prøv forlystelser og spil. Nyd en lækker middag på Bakkens hyggelige restauranter eller en dampende varm kakao med tilbehør på Bakkens caféer.

GRATIS ENTRÉ! Køb turbånd online og spar op til 50 kr. pr. turbånd på bakken.dk.

Gå i H.C. Ørsteds fodspordanmarksteksniskemuseum_efterrsferie.jpg

Kom med indenfor i det magnetiske og elektriske værksted, når Danmarks Tekniske Museum i efterårsferien inviterer til leg og sjove eksperimenter i H.C. Ørsteds fodspor.

Leg med de magiske magneter, lav en elektromagnet eller byg et kompas - lige til at tage med hjem. H.C. Ørsted opdagede for 200 år siden elektromagnetismen med enkle eksperimenter, og i museets værksted MAKERSPACE genskabes de, så både store og små kan være med.

Museet byder også på en vaskeægte rumkapsel og masser af fly, biler og andre store opfindelser, som gør besøget til en oplevelse for hele familien.

Mød uhyggelige væsner, kloge koner og troldmændnationalmuseet_halloween_2.jpg

Efterårsferien på Frilandsmuseet står i den nordiske folketros tegn, hvor I kan møde uhyggelige væsner, kloge koner og troldmænd.

Der vil være sjove aktiviteter for hele familien, når museet slår dørene op for Halloween d. 11.-18. oktober. Lav en amulet, der beskytter jer mod væsnerne, skyd med bue og pil, udhul græskar eller tag på spøgelsesrundvisning og lær om gengangerne på Frilandsmuseet. Dette og meget mere kan opleves alle dagene fra 10-15.30.

Frilandsmuseet er et af verdens største udendørsmuseer, så der er god plads og masser af frisk luft.

Giv familien baghjulracehall-18.jpg

RACEHALL – FERIENS FEDESTE OPLEVELSE! – FERIENS FEDESTE OPLEVELSE!

Hos RACEHALL venter feriens fedeste oplevelse! Sammen kan hele familien bl.a. opleve VERDENS STØRSTE INDENDØRS GOKART BANE. Der er plads til alle - du skal blot være over 90 cm. høj, så har vi en gokart oplevelse, der passer til dig!

Banen i København er verdens største og huser også Sallie’s Racelounge, der serverer de bedste burgere og milkshakes, vi har smagt!

Vores store bane i Aahus byder yderligere på både Skiarena og Voicehall, så der er noget for alle. Naturligvis har du også mulighed for at spise lækker mad, imens du kigger ud over banen hos The Diner.

Der er fuld fart på oplevelserne hos RACEHALL. Og vi glæder os til at byde jer velkommen til feriens fedeste oplevelse!

Læs mere og book her: RACEHALL

FIND OS HER:

Bondehøjvej 20, 2630 Tåstrup (København)

Hasselager Centervej 30, 8260 Viby J (Aarhus)

Kom helt tæt på dyrene fra 4 kontinenterreeparksafari_loeve_alt_for_damerne.jpg

Hø, æbler, halm og græskar samt neg til fuglene. Der er samlet forråd til alle dyrene til vinteren, og der er pyntet op til udendørs hygge i dyrenes verden.

Ree Park Safari er klædt i flotte efterårsfarver, og man kommer helt tæt på dyr fra 4 kontinenter.

Med Land Rover Safari kommer man ud over den store savanne, hvor næsehorn, giraffer, gnu, eland antiloper og strudse går sammen.

Eller man kan tage en tur med toget Amerika Expressen ud over den nordamerikanske prærie, hvor man møder bison, sortbjørne, præriehunde og arktiske ulve.

Der er 50 % på entréen hele efterårsferien

Besøg rovdyrenes spisekammeraalborgzoo_img_7767_red.jpg

I efterårsferien kan du blandt andet lave aktiveringsfoder til vortesvinene, muge ud ved elefanterne, besøge rovdyrenes spisekammer og støbe en dinosaurtand. Du kan også blive underholdt af Safari Simon på Zoofariscenen.

Det er i øvrigt også sidste chance for at opleve dinosaurudstillingen ”Extinction” for i år.

Du kan være ”Dyrepasser for en dag” hele efterårsferien, lørdag d. 10. oktober til og med søndag d. 18. oktober.

Det kan godt ske, at du bliver lidt beskidt, så tag fornuftigt tøj på.

Afvikling af arrangementet afhænger af de aktuelle retningslinjer i forhold til covid-19

Se evt. mere på www.aalborgzoo.dk

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejser med børn og Rejseguide