Spis dig gravid
En god kost kan hjælpe par til at blive gravide. Foto: Colourbox

Spis dig gravid

Ifølge en speciallæge kan barnløse pars drøm om at få et barn gå i opfyldelse, hvis de omlægger deres kost.

Mindst 5.000 par kommer i behandling hvert år, fordi de ikke kan få børn, og de fleste barnløse kvinder må derfor gennemgå en hård hormonkur, før det lykkedes. Men ny forskning indikerer, at det er vores kost, der ofte er skyld i barnløsheden. Sukker og kulhydrater forhøjer nemlig insulinindholdet i blodet og påvirker æggestokkenes funktion.

Ud med insulin

Ifølge speciallæge og gynækolog Bjarne Stigsby så behøver man blot at ændre sin kost- og motionsvaner for at styrke fertiliteten. Han fortæller, at hele 69 procent af parrene, der kommer i hans klinik, bliver gravide helt uden hormonbehandlinger og insemination.

Bjarne Stigsby fortæller yderligere, at hver syvende kvinde har et insulinniveau, der er så højt, at det er den direkte årsag til, at de har svært ved at blive gravide.

Et lavere insulinniveau kan også mindske risikoen for abort, svangerskabsforgiftning, graviditetsbetinget sukkersyge og andre graviditetskomplikationer.

Ifølge Bjarke Stigsby er der også god grund til at tro, at mænds sædkvalitet kan blive bedre som et resultat af god kost, men han skal sammen med Rigshospitalet undersøge dette nærmere.

Kilde: fpn.dk

FIND DIN TERMINSGRUPPE I VORES BØRNS FORÆLDRE FORUM HER!

Se, hvad vi ellers skriver om: Gravid og Børnesygdomme