børneværelse indretning

Foto: Getty Images Skuffer under sengen og lyskæder er på listen over, hvordan du smartest indretter et lille børneværelse.

Indretning af lille børneværelse

9 ideer til indretning af det lille børneværelse

Når du skal indrette et lille børneværelse, kan det være nødvendigt at tænke i pladsskabende løsninger, så der er plads til både opbevaring af legetøj og stadig gulvplads tilbage at lege på. Her er lidt inspiration til indretning af et lille børneværelse.

1. Høj seng – med plads til leg eller opbevaring

Det bedste tip til indretning af det lille børneværelse er at udnytte højden på værelset, og her er den allersmarteste metode en høj seng. Men en seng som denne fra Hoppekids, udnytter du ikke bare pladsen, men du giver også dit barn en hyggelig hule i rummet nedenunder, hvor der kan være legetøj mm. 

2. Lyskæde: Hyggelig belysning, der ikke fylder

En lyskæde er et hit på børneværelset. Udover hyggeligt lys i sjove farver og former, fylder den ikke. Hæng lyskæden på en tipi, på sengen, på et tøjstativ eller langs vindueskarmen. Denne fra Alice Fox fås i flere længder og fine farvekombinationer(sponsoreret)

 

Se også: De bedste gaver til børn fra 1-6 år

3. Tipi (sammenklappelig hule til de mindste)

En tipi er den ultimative hyggekrog til de mindste, og på det lille værelse er den praktisk, fordi den kan klappes sammen. Lyn til, når der skal leges i hulen og pimp fx teltet med en hyggelig lyskæde. Dit barn vil elske det. Her en OekoTex–certificeret version i gråt canvas. (sponsoreret)

tipi

4. Sengeskuffer – til den lave seng

Hvis du ikke har en høj seng med plads til leg nedenunder, så er der under de fleste senge plads til et par skuffer. Se fx disse fine med prikket front. (sponsoreret)

sengeskuffe

5. Reolkasser til at hænge på væggen

Et ur, små figurer eller en sparegris – reolkasserne kan bruges til næsten hvad som helst. Det smarte ved dem er, at de kan hænge på væggen, så man får legetøjet op. De er pæne, praktiske og funktionelle – og så er det in med mange, som hænger dem forskudt. Derfor – et godt tip til opbevaring af legetøj på det lille værelse. 

Denne er fra Smallstuff og kan købes her. (sponsoreret)

Se også: De 10 mest børnevenlige restauranter i København

6. Boghylde til yndlingsbøgerne

Verdens smarteste hyldesystem, som minder om den gammeldags tallerkenrække. Perfekt til at få favoritbøgerne op at hænge på væggen, hvor de er nemme at få øje og fat på. Denne er fra Alice og Fox. (sponsoreret)

tallerkenrække

7. Opbevaringskasser med hjul på

Kasser er et hit på børneværelset, når der skal ryddes op og skabes orden, og de her med hjul på er intet mindre end geniale. Skub dem rundt, når der skal leges eller støvsuges og skab et fleksibelt rum. Fås med flere tryk - her med pindsvin. (sponsoreret)

8. Kisten - det multifunktionelle møbel

Kisten har fået en revival, og den er et super fedt møbel, som både kan bruges til at sidde på og til at gemme rodet væk. Denne grå kiste er fra Alice and Fox. (sponsoreret)

9. Bænk med opbevaring

Er du mere til en blød bænk, så tjek denne ud fra Kids Concept (sponsoreret). Flot at se på, god at sidde på og perfekt til at gemme rodet væk i.  

bænk

5 tips til indretning: Småt, men godt

  • Brug rummet i højden – en høj seng med plads nedenunder og reolkasser på væggen kan være med til at skabe rum og luft i et lille værelse. Tingene kommer op, mens gulvet er frit.
  • Tænk over farverne – Et lille rum kan hurtigt virke rodet, derfor kan en rolig farvepalet være en fordel på et lille børneværelse. Så kan legetøjet også larme lidt ekstra, da det sjove legetøj jo sjældent kommer i douchede nuancer.
  • Udnyt pladsenog alle de kroge, der måtte være. Anskaf møbler i de rigtige mål og hav fx skuffer under sengen eller skrivebordet, så spildpladsen minimeres.
  • Skab fleksibilitet – kasser med hjul og tipier, der nemt kan klappes sammen, kan være med til at skabe fleksibilitet i et lille rum, så mulighederne udnyttes.
  • Multifunktionalitet er et plus – alt, der har flere funktioner, som fx en bænk med opbevaring eller en hylde med knager, er meget velkommen på det lille værelse. Jo flere funktioner, jo bedre.
Se, hvad vi ellers skriver om: Shopping, Børneværelse, Boligindretning og Tumling