Boligindretning
SPONSORERET indhold

"Jeg elsker at være her, for her er lyst og luftigt med rum til kreativitet"

Små finurlige samlinger af alverdens ting, grupperet i de fineste stilleben og sjove opsætninger på væggene. Gaias lejlighed er en oplevelse, der ikke giver dit øje hvile, men hele tiden fanges ved en ny lille smuk detalje.

Af: Camilla Tange Peylecke Foto: Peter Kragballe
24. okt. 2017 | Bolig | BoligLiv

Gaia Brandt mestrer at skabe ro i alle sine samlinger, og det giver en fantastisk poetisk stemning i hendes fireværelses lejlighed, der også er hendes værksted. Gaia er uddannet strikdesigner fra St. Martins i London, og i mange år arbejdede hun med sit eget design, men for tre år siden begyndte hun at dreje sit arbejde mere i retning af interiør og DIY, som hun lever af i dag.

– Jeg elsker at være her, for her er lyst og luftigt med rum til kreativitet. Jeg har mit værksted i min lejlighed, og nogle dage er alting vendt op og ned i forbindelse med et job, og her ligner et bombet lokum, men alting finder jo på plads igen, griner hun.

Draget af cirkler

Gaia har en fetich, når det gælder runde ting, og det ses tydeligt både på samlingen af globusser og på den ene væg i stuen, der er dækket af en collage næsten udelukkende beståede af cirkler. – Jeg ved ikke, hvordan det startede, det skete bare. Jeg kan godt lide det der collagelook og lag på lag-effekten. I virkeligheden er det ikke så nøje gennemtænkt, måske mere en intuition eller en sjov ide, som sagtens kan forandre sig igen. Jeg bruger mine vægge som opslagstavle og er ikke så bange for bare at kaste mig ud i noget, fortæller hun.

Altanplaner

Snart får lejligheden to altaner med udgang fra køkkenet og soveværelset, og det er noget, den kreative ildsjæl glæder sig til. Hun er allerede begyndt at samle krukker og urtepotter på diverse loppemarkeder, så den skæve stil fra lejligheden kan føres videre på altanerne.

– Jeg drømmer om en masse krydderurter, små træer, stedsegrønt, hængende planter og et virvar af kravlende klematis og efeu, siger Gaia. Indtil da nøjes hun med at bruge sin energi på fortsat at skabe de smukkeste stilleben af fund og finurligheder i lejlighedens lyse rum.

Taepper.jpg

I et hjørne af stuen er der en skøn hyggekrog med patchworktæpper og puder. Gaia arbejder på en lille kollektion af unikke  ørnetæpper, så hold øje med gaiabrandt.com

Gaia.jpg

Fra gangen kan man kikke til både stue og køkken. Bemærk den fine detalje, at Gaia har sat et langbord i døråbningen imellem de to rum, så hun har arbejdsbord i stuen og spiseplads i køkkenet.

Koekken.jpg

Køkkenøen, der består af et Ikea køkken og en speciallavet bordplade, deler rummet på fineste vis. I hjørnet hænger en imponerende samling hulsten, fundet på en sommerferie.

Spisebord.jpg

Omkring det gamle langbord står forskellige FDB stole. Lampen er en klassisk PH, og på væggen hænger et billede af Ebbe Stub Wittrup. Tekanden er lavet af Anders Ruhwald.

Spiseplads.jpg

Her fornemmer man effekten af langbordet, der fungerer som spiseplads i køkkenet og arbejdsplads i stuen. Den hårde kontrast imellem sort og hvid er blødt op af det grå panel og de mange fine messingting.

Papir.jpg

De fine skulpturer af foldet papir er lavet til en fotoreportage.

Hjoerne_i_stuen.jpg

Mange af hjemmets kurve og kister er fundet i andelsforeningens storskrald. Her fungerer en som lille bord til planter og grønt. Gaia har selv syet patchworktæpperne.

Kjoler_paa_vaeg.jpg

En af Gaias små vægcollager med ideer til design og prototypen på en uro. Nedenunder ligger en kæmpe bunke smukt stof til nye projekter.

Stor_lampe.jpg

Børge Mogensen sofa i sart grøn og en kæmpe skulpturel lampe. På væggen en imponerende collage af udelukkende runde ting.

Blomsterbillede.jpg

Hver en krog er fin og emmer af kreativitet. Her mønstre lag på lag og en fin lille svaleuro fra Flensted.

Vaerktoej.jpg

Man skal have sit værktøj lige ved hånden! Gaia har gjort det nemt ved at sætte det hele op på en krydsfiner-plade.

Stue.jpg

Smukt lysindfald i stuen, hvor blikfanget er den store lampe og collagevæggen med de mange runde objekter.

Brev.jpg

Det er svært ikke at blive nysgerrig og inspireret af alle Gaias små poetiske samlinger. Her en bunke kort og gamle fotografier.

Sovevaerelse.jpg

En smuk blågrå tone på væggen giver en ro i rummet. Farven har Gaia blandet af tre forskellige rester. Vintagenatlampen sætter prikken over i’et til stemningen. Den lille makeuppung i vintagestof er syet af Gaias veninde Line Galst Jørgensen, der har syskolen marapytta.dk.

Snup ideen

Lad dig inspirere af Gaias kreative løsninger, og lav en kulørt collage, eller mal væggene i kontrastfarver.

Bord gennem flere rum

Bord gennem flere rum

Kopier Gaias kreative løsning, hvor langbordet står gennem en døråbning, så det fungerer som spisebord i køkkenet og arbejdsbord i stuen.

Hypnotiserende cirkler

Hypnotiserende cirkler

Skab en imponerende collage på væggen, hvor alle tingene har samme form, men materialer og farver varieres i det uendelige.

Styr på arbejdsredskaberne

Styr på arbejdsredskaberne

Uanset om det er køkkengrej eller sygrej, kan det være både praktisk og smukt med en stor finerplade, hvor hvert redskab har sin plads.

Kontrast på væggene

Kontrast på væggene

Mal to vægge i kontrastfarver, og eksperimenter med små kunstværker i overgangen mellem det mørke og lyse.

 

Anbefalet til dig