Kunst & keramik til julebordet

Kunst & keramik til julebordet

December er fuld af gode anledninger til at samles om bordet – og hvorfor ikke starte en ny tradition som fx julebrunch eller julehygge med vennerne? Med Hammershøi Jul fra Kähler er det enkelt at dække et magisk julebord – og nu kan du få endnu flere dele i serien, der er dekoreret med kunstner Rikke Jacobsens skønne streg.

Hammershøi Jul fra Kähler er et stemningsfuldt julestel, der forener klassiske keramiktraditioner med et nutidigt formsprog. Kunstner Rikke Jacobsens fine akvarelstreg fanger juleånden med motiver som snemænd, nøddeknækkere, flettede stjerner og lærkegrene, der danser hen over stellet i et juleunivers, som både er nyt og nostalgisk. Og det passer mere end godt til det nordiske stilDNA, der dominerer mange hjem lige nu, hvor møbelklassikere, arvegods og nyere design bliver blandet i et personligt miks – også på julebordet.

Hammershoi_02.jpg

De levende riller

Hammershøi-serien fra Kähler trækker med sine klassiske riller tråde til Kählers lange historie og kunstneriske samarbejde med keramiker og kunstmaler Svend Hammershøi, der har inspireret både navn og udtryk på serien. Svend Hammershøi var ekstremt produktiv og berigede Kähler med mange organiske former og særlige glasurer. Især rillerne og deres evne til at give spil til glasuren var han glad for – og derfor er det også rillerne, der karakteriserer Hammershøi-serien fra Kähler. På julestellet giver kunstner Rikke Jacobsens akvareltegninger i afdæmpede toner yderligere liv til det hvidrillede Hammershøi stel, der allerede er godt på vej til at blive en klassiker.

Hammershoi_03.jpg

Mere jul på bordet

Denne jul kan du få endnu flere dele i Hammershøi Jul serien, hvor blandt andet en fin juleopsats, kopper med nye julemotiver, julekugler og en bonbonniere har sluttet sig til familien. Det giver nye muligheder for at skabe smukke opdækninger i hele december, hvor julestellet skal på bordet. En hyggelig julebrunch er en god afveksling fra de mange tunge julemåltider – eller hvad med en uformel julemorgenmad, som venner og naboer kan mødes om i en måned, hvor kalenderen kan være fuld af julehalløj? Uanset hvad, du inviterer til, vil Hammershøi Jul drysse julemagi over dit bord.

I serien Hammershøi Jul fra Kähler finder du alt hvad du skal bruge til alle julens måltider – lige fra morgenmad til den helt store julemiddag. Nyt i år er blandt andet et krus med nyt motiv (33 cl), kagedåsesæt i metal, julekuglen, skåle på fod i to størrelser, en bonbonniere og kalenderlys samt en kalenderlysestage til priser fra 99,95 kr.
Find nærmeste forhandler på kahlerdesign.comHammershoi_04.jpg

Hammershøi fra Kähler har fået sit navn efter kunstneren Svend Hammershøi, der meget tidligt i sin karriere blev tilknyttet Kählers keramiske værksted. Ligesom sin storebror, Vilhelm Hammershøi, dyrkede Svend også maleriet som kunstform – og begge brødrene var optaget af en stille form for æstetik, der går igen i meget af Svend Hammershøis arbejde. Hammershøi stellet er inspireret af de enkle, men effektfulde virkemidler, som Svend Hammershøi var så dygtig til at bruge i både sin billedkunst og keramik, hvor svungne, organiske former og riller ofte gik igen. Det er designer Hans-Christian Bauer, der er manden bag det nutidige Hammershøi stel for Kähler, mens kunstner Rikke Jacobsen står bag de fine akvarelmotiver, der pryder Hammershøi Jul.
Se hele serien på kahlerdesign.com

Hammershoi_05.jpg