Murstensvilla i Aalborg
SPONSORERET indhold

Par har ført deres hus tilbage til den originale stil fra 1907: Se den smukke villa her

Anna og Mads blev mødt af et betagende kig ud over både Aalborgs tage og Limfjorden i den klassiske murstensvilla, som de købte uden tøven. Se her, hvordan de har indrettet sig med fine farver fra landskabet og udsigten i fokus.

Foto: Mikkel Dahlstrøm / Another Studio
25. dec. 2022 | Bolig | ALT for damerne

Da Anna og Mads trådte ind i villaen fra 1907 første gang, var de ikke i tvivl. Især den fantastiske placering tæt på midtbyen og ikke mindst udsigten over Limfjorden fik Anna og Mads til at skrive under på stedet – helt uden tanke på den renovering, der ventede dem.

"Huset var faktisk utroligt velholdt, og der var ikke en ridse at finde i køkkenbordpladen, men både køkken, gulve og vægge bar præg af en lidt ærgerlig 1980’er-renovering. Så vi satte os for at rive ned og genopbygge, så det hele spiller sammen med villaens 100 år gamle rammer," fortæller Anna.

spisestue.jpg
Anna og Mads var ikke i tvivl om, at den smukke farve Green Harmony fra Jotun skulle på væggene i villaens spisestue. Her skaber den forbindelse til haven og naturen omkring. Plankebordet er fra Kærbygaard og stolene er en klassiske Y-stol fra Wegner. Lysekrone fra Nuura.

Først var planen at nedlægge nogle vægge og udskifte køkken og bad, indtil Mads kom med ideen om at lave fuldstændigt om på rumfordelingen i villaens stueetage. Han ville skabe et køkken, en stue og en spisestue, der kunne smelte sammen til ét stort leverum.

"Det giver så meget mening nu, at det, der før var en mørk tv-stue, nu er blevet til et lyst, åbent køkken. Det er nemlig lige dér ved vasken, at vi har udsigten ud over Aalborg," forklarer Anna.

stue.jpg
Grønne planter skaber liv i et mørkt stuehjørne. Sofa fra Ilva, lampe af Arne Jacobsen.

Parret har forsøgt at føre stilen tilbage til den originale fra 1907, og det indebar at udskifte kokostæpperne og savsmuldstapetet og at få ensartede gulve og lofter. Anna og Mads har også været meget opmærksomme på at indrette sig med farver, møbler og ting, som passer til villaens rammer og omgivelser.

"Jeg overvejer alle køb til hjemmet nøje, for impulskøb ender oftest galt. Vi har flere ting, der er endt i kælderen, både nips og møbler, som ikke passer til huset alligevel, og det gider jeg ikke igen," fortæller Anna, og fortsætter;

"Vi har bragt en masse farver i spil og er især vilde med den smukke grønne farve, som er endt på væggene i spisestuen. De farvede vægge i alle rum er med til at omfavne og indramme vores møbler og kunst," forklarer hun.

kokken.jpg
Parret fortryder ikke, at de flyttede køkkenet til villaens stue med den dejligste udsigt. I den rummelige karnap er der gjort plads til en lille spisekrog med et spisebord fra Haslev Møbelfabrik og spisestuestole fra TAKT

Mads blev i sin tid rådmand for kunst og kultur, og det har bragt parret forbi mange kunstmusser, gallerier og udstillinger, hvor de har talt med særlige mennesker, der brænder for kunsten og som har vakt en fælles interesse hos parret. 

"Vi har en lille vintagereklame fra en posterbutik i New York. Jeg tror jeg bladrede 100 bøger igennem derinde, inden jeg fandt det helt rigtige. Vi har også et gammelt søkort fra 1600-tallet hængende, også købt hjem fra en tur til New York. Herudover hænger her både værker fra Sophie Klerk, Stine Regild og Kirsten Schrøder på væggene. Jeg går og drømmer om et værk af Simone Polk og et nyt lille litografi til køkkenet. Det giver vores hjem personlighed."

plakater.jpg
Anna og Mads har kombineret rejsefund, keramik og nye kunstværker til en lille installation. Keramikkoral fra ClaybyBond. Piedestalen fra Revolution er god til at fremhæve vasen, men Anna drømmer dog om, at der her skal stå en lænestol.
skab.jpg
Det populære rattanskab fra Ikea har fået plads i det store køkken. Familien bruger det både til opbevaring af legetøj, kreating og køkkengrej. Lampen er fra Lagerhaus, og det fine litografi er købt med hjem fra New York.
kommode.jpg
Kommode og bordlampe er vintage.
planter.jpg
Anna elsker planter og ville ønske, at hun var bedre til at holde dem i live. Sukkulenter har hun dog succes med..
vaser.jpg
Et lille udpluk af Annas ellers store samling af keramik og porcelæn. Vaserne er fra Ferm Living og H&M Home. Det er ofte et særligt formsprog eller en spændende glasur, der får Anna til at købe en ny vase eller kop med hjem.
seng.jpg
Lyse nuancer, bløde tekstiler og naturmaterialer definerer det fine forældresoveværelse. Loftlampen er fra Bloomingville, og vægfarven er Skandinavisk Lys fra Jotun.
stol.jpg
Berbertæppe fra Kirsten Fribert, stol fra Zara Home og bordlampe fra Lagerhaus.
lampe.jpg
Anna og Mads’ soveværelse er indrettet lyst og lækkert med masser af bløde tekstiler. Anna har fundet den fine Murano-væglampe på DBA, sengebord fra Montana
skrivebord.jpg
På førstesalens repos er der gjort plads til en lille kontorkrog, hvor man kan sidde og nyde udsigten over Aalborgs tage. Skrivebordet har Anna selv designet og fået snedkereret af en tømrer, kontorstol og bordlampe af Arne Jacobsen.
bad.jpg
Stueetagens store badeværelse blev til, da Anna og Mads valgte at flytte køkkenet ind i en af villaens tre stuer, som derfor gav plads til et rummeligt badeværelse i det oprindelige køkken. Vaskemodulet er fra Multiform, armatur fra Tapwell og vægspejl fra AYTM.

trappe.jpg

Anbefalet til dig