Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Mortensaften – Opskrift på andesteg, gåsesteg og tilbehør

Traditionel opskrift på andesteg til mortensaften 2018

Den 10. november er det mortensaften, og det betyder for manges vedkommende, at der serveres andesteg til aftensmad.

I nogle familier gåsesteg. Mortensaften betragtes typisk som en forsmag på julen, da anden eller gåsen gerne serveres med det klassiske tilbehør som rødkål, brunede kartofler og brun sovs.

vis
mere

Men hvorfor fejrer vi i grunden mortensaften? Den kan du læse meget mere om her: Hvorfor holder vi mortensaften?

Her på denne side har vi samlet de bedste opskrifter på gåsesteg og andesteg fra ALT for damerne, Hendes Verden, Hjemmet og BoligLiv,  så du kan være med til at hævne Morten Bisp, som gemte sig i en gåsesti og blev afsløret af skræppende gæs. Du kan også finde hele historien om, hvorfor vi fejrer mortensaften og hvorfor vi spiser and - og ikke gås.

Og hvis du ikke er til den helt traditionelle mortensaften menu, kan du også prøve: Lækker orientalsk and til mortensafteneller en af de fem skønne opskrifter på and, som du finder her: And på 5 lækre måder

Du kan også finde en opskrift på den helt klassiske mortensaftensmenuog er du til en virkelig retro-klassiker, kan du kaste dig over John Prices fantastiske opskrifter på en mortensaften menu: And a la Price

Mortensaften - Mortens aften menu: And a la Price

Skal der også dessert på bordet, kan du f.eks. servere:

Rigtig god fornøjelse med mortensaften - og velbekomme!