-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
Italiensk stracciatella med saltkaramelsauce og jordbær
Du kender sikkert den klassiske italienske is stracciatella fra ferier sydpå - her har vi lavet den selv, og serverer den hjemmelavede is med en SKØN saltkaramelsauce på toppen. Få den lækre opskrift lige her:
Is til ca. 6 - 8 personer
Total:40 minutter
Ingredienser
- 2 stænger vanilje
- 6 dl piskefløde
- 4 dl sødmælk
- 8 æggeblommer, evt. past., som svarer til 4 af de små bægre
- 175 g sukker
- 100 g mørk chokolade
- Saltkaramelsauce:
- 175 g sukker
- ½ dl vand
- 2½ dl piskefløde
- 3 spsk. sirup
- 30 g smør
- ¾ tsk. salt
- Tilbehør:
- Isvafler og jordbær
Sådan laver du Italiensk stracciatella med saltkaramelsauce og jordbær
- 1. Skrab vaniljekornene udaf stængerne. Kog fløde og mælk op med de tomme
- vaniljestænger, lad mælken trække 5 min. Tag vaniljestængerne op.
- 2. Pisk æggeblommerne med sukker og vaniljekorn, til det er cremet. Rør den varme mælkeblanding i æggeblommerne.
- 3. Kom blandingen tilbage i gryden. Varm langsomt op under omrøring ca. 6-8 min. til en letcremet konsistens, det sker ved 85 gr. Cremen må ikke koge.
- 4. Afkøl cremen, gerne i koldt vandbad, rør undervejs, så der ikke dannes skind. Køl cremen helt af i køleskab, hvis du bruger ismaskine.
- 5. Kom iscremen i en fryseegnet beholder eller ismaskine, og frys til is. Hvis du ikke bruger ismaskine, kan du mikse isen i en foodprocessor, når den er frosset til grødis, eller rør isen igennem flere gange under indfrysningen.
- 6. Hak og smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn. Fordel chokoladen i striber på bagepapir. Lad den stivne. Bræk chokoladen i mindre stykker, og rør dem i ismassen. Nu kan isen spises, eller den kan fryses igen, hvis den først skal serveres senere.
- 7. Kom sukker og vand i en gryde, og kog op, til det er smeltet og har en gylden
- farve. Undgå at røre i det undervejs. Tag gryden fra varmen, og kom fløde, sirup, smør og salt i. Kog op igen under omrøring til en jævn karamelsauce. Afkøl saucen.
- 8. Fyld isen i vafler. Dryp med karamelsauce, og pynt med jordbær.