
Italiensk stracciatella med saltkaramelsauce og jordbær
Du kender sikkert den klassiske italienske is stracciatella fra ferier sydpå - her har vi lavet den selv, og serverer den hjemmelavede is med en SKØN saltkaramelsauce på toppen. Få den lækre opskrift lige her:
Ingredienser
2 stænger vanilje
6 dl piskefløde
4 dl sødmælk
8 æggeblommer, evt. past., som svarer til 4 af de små bægre
175 g sukker
100 g mørk chokolade
Saltkaramelsauce:
175 g sukker
½ dl vand
2½ dl piskefløde
3 spsk. sirup
30 g smør
¾ tsk. salt
Tilbehør:
Isvafler og jordbær
Sådan laver du Italiensk stracciatella med saltkaramelsauce og jordbær
1. Skrab vaniljekornene udaf stængerne. Kog fløde og mælk op med de tomme
vaniljestænger, lad mælken trække 5 min. Tag vaniljestængerne op.
2. Pisk æggeblommerne med sukker og vaniljekorn, til det er cremet. Rør den varme mælkeblanding i æggeblommerne.
3. Kom blandingen tilbage i gryden. Varm langsomt op under omrøring ca. 6-8 min. til en letcremet konsistens, det sker ved 85 gr. Cremen må ikke koge.
4. Afkøl cremen, gerne i koldt vandbad, rør undervejs, så der ikke dannes skind. Køl cremen helt af i køleskab, hvis du bruger ismaskine.
5. Kom iscremen i en fryseegnet beholder eller ismaskine, og frys til is. Hvis du ikke bruger ismaskine, kan du mikse isen i en foodprocessor, når den er frosset til grødis, eller rør isen igennem flere gange under indfrysningen.
6. Hak og smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn. Fordel chokoladen i striber på bagepapir. Lad den stivne. Bræk chokoladen i mindre stykker, og rør dem i ismassen. Nu kan isen spises, eller den kan fryses igen, hvis den først skal serveres senere.
7. Kom sukker og vand i en gryde, og kog op, til det er smeltet og har en gylden
farve. Undgå at røre i det undervejs. Tag gryden fra varmen, og kom fløde, sirup, smør og salt i. Kog op igen under omrøring til en jævn karamelsauce. Afkøl saucen.
8. Fyld isen i vafler. Dryp med karamelsauce, og pynt med jordbær.
TIP
Som altid med is smager det rigtig godt med flødeskum til :-)