Hvid chokolademousse
Foto: Betina Hastoft | Hvid chokolademousse - en sød fristelse.
Hendes Verden

Hvid chokolademousse med kirsebær

Hvid chokolademousse med kirsebær

Chokolademousse med fløde og dejlige kirsebær. Bestemt en af af sommerens bedste desserter.

Af Bente Nissen Lundsgaard 05.aug.2018 Mad

20 MIN.

Hvid chokolademousse til 6 personer

Hvid chokolademousse med kirsebær

 

2 blade husblas
4 pasteuriserede æggeblommer (svarer til 2 små bægre)
75 g flormelis
100 g hvid chokolade
2 tsk. reven usprøjtet appelsinskal
1 dl appelsinsaft
3 dl piskefløde

Kirsebærsauce:
200 g kirsebær
1 dl sukker
1 spsk. citronsaft

Sådan laver du chokolademousse med kirsebær

1. Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 10 min. Pisk æggeblommer og flormelis hvidt.

2. Hak chokoladen. Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad. Afkøl chokoladen lidt. Rør chokoladen i æggemassen sammen med
appelsinskallen. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i det vand, der følger med, i mikroovn eller over vandbad. Kom appelsinsaften
i, og rør blandingen i chokolademassen.

3. Pisk fløden til skum. Vend skummet i chokolademassen. Fordel moussen i portionsglas eller en skål, og lad den stivne i køleskab
ca. 4 timer.

4. Udsten kirsebærrene. Kog kirsebær og sukker op i en gryde sammen med citronsaft ca. 5 min. Afkøl det helt. Server saucen til
moussen. Her har vi valgt at portionsanrette moussen og har hældt saucen over.

Henter...