Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Hvid chokolademousse
Foto: Betina Hastoft Hvid chokolademousse - en sød fristelse.

Hvid chokolademousse med kirsebær

Hvid chokolademousse med kirsebær

Chokolademousse med fløde og dejlige kirsebær. Bestemt en af af sommerens bedste desserter.

20 minutter
Print
Hvid chokolademousse til 6 personer

Hvid chokolademousse med kirsebær

 

2 blade husblas
4 pasteuriserede æggeblommer (svarer til 2 små bægre)
75 g flormelis
100 g hvid chokolade
2 tsk. reven usprøjtet appelsinskal
1 dl appelsinsaft
3 dl piskefløde

Kirsebærsauce:
200 g kirsebær
1 dl sukker
1 spsk. citronsaft

Sådan laver du chokolademousse med kirsebær

1. Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 10 min. Pisk æggeblommer og flormelis hvidt.

2. Hak chokoladen. Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad. Afkøl chokoladen lidt. Rør chokoladen i æggemassen sammen med
appelsinskallen. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i det vand, der følger med, i mikroovn eller over vandbad. Kom appelsinsaften
i, og rør blandingen i chokolademassen.

3. Pisk fløden til skum. Vend skummet i chokolademassen. Fordel moussen i portionsglas eller en skål, og lad den stivne i køleskab
ca. 4 timer.

4. Udsten kirsebærrene. Kog kirsebær og sukker op i en gryde sammen med citronsaft ca. 5 min. Afkøl det helt. Server saucen til
moussen. Her har vi valgt at portionsanrette moussen og har hældt saucen over.

Se, hvad vi ellers skriver om: Chokolademousse, Dessert og Kirsebær