
SPONSORERET indhold
Dejlig sommerdessert: Hvid chokolademousse med kirsebær
Chokolademousse med fløde og dejlige kirsebær. Bestemt en af af sommerens bedste desserter.
Hvid chokolademousse til 6 personer |
Total: 20 min
Ingredienser
Hvid chokolademousse med kirsebær
2 blade husblas
4 pasteuriserede æggeblommer (svarer til 2 små bægre)
75 g flormelis
100 g hvid chokolade
2 tsk. reven usprøjtet appelsinskal
1 dl appelsinsaft
3 dl piskefløde
Kirsebærsauce:
200 g kirsebær
1 dl sukker
1 spsk. citronsaft
Sådan laver du chokolademousse med kirsebær
- Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 10 min.
- Pisk æggeblommer og flormelis hvidt.
- Hak chokoladen. Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad. Afkøl chokoladen lidt.
- Rør chokoladen i æggemassen sammen med appelsinskallen. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i det vand, der følger med, i mikroovn eller over vandbad. Kom appelsinsaften i, og rør blandingen i chokolademassen.
- Pisk fløden til skum. Vend skummet i chokolademassen. Fordel moussen i portionsglas eller en skål, og lad den stivne i køleskab ca. 4 timer.
- Udsten kirsebærrene. Kog kirsebær og sukker op i en gryde sammen med citronsaft ca. 5 min. Afkøl det helt.
- Server saucen til moussen. Her har vi valgt at portionsanrette moussen og har hældt saucen over.