Hvid chokolademousse

Foto: Betina Hastoft Hvid chokolademousse - en sød fristelse...

Hvid chokolademousse med kirsebær

Dejlig sommerdessert: Hvid chokolademousse med kirsebær

Chokolademousse med fløde og dejlige kirsebær. Bestemt en af af sommerens bedste desserter.

Chokolademousse med fløde og dejlige kirsebær. Bestemt en af af sommerens bedste desserter.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 20 minutter
plate Hvid chokolademousse til 6 personer
Ingredienser

Hvid chokolademousse med kirsebær

 

2 blade husblas
4 pasteuriserede æggeblommer (svarer til 2 små bægre)
75 g flormelis
100 g hvid chokolade
2 tsk. reven usprøjtet appelsinskal
1 dl appelsinsaft
3 dl piskefløde

Kirsebærsauce:
200 g kirsebær
1 dl sukker
1 spsk. citronsaft

Sådan laver du chokolademousse med kirsebær

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 10 min.
  2. Pisk æggeblommer og flormelis hvidt.
  3. Hak chokoladen. Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad. Afkøl chokoladen lidt.
  4. Rør chokoladen i æggemassen sammen med appelsinskallen. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i det vand, der følger med, i mikroovn eller over vandbad. Kom appelsinsaften i, og rør blandingen i chokolademassen.
  5. Pisk fløden til skum. Vend skummet i chokolademassen. Fordel moussen i portionsglas eller en skål, og lad den stivne i køleskab ca. 4 timer.
  6. Udsten kirsebærrene. Kog kirsebær og sukker op i en gryde sammen med citronsaft ca. 5 min. Afkøl det helt.
  7. Server saucen til moussen. Her har vi valgt at portionsanrette moussen og har hældt saucen over.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Chokolademousse, Dessert og Kirsebær