Fransk kaffe-chokolademousse
Foto: Betina Hastoft

Fransk kaffe-chokolademousse - opskrift fra Hendes Verden

Fransk kaffe-chokolademousse

Det er en klassiker, og den holder stadig hundrede procent.

printer Print
plate 4 personer

150 g god mørk chokolade, ca. 60 % kakaoindhold
½ dl god stærk nybrygget kaffe
3 past. æggehvider (2 bægre)
4 past. æggeblommer (2 bægre)
Pynt:
flødeskum, frysetørrede el. friske hindbær samt evt. usprøjtet lavendel
Tilbehør:
ekstra flødeskum

  1. Hak chokoladen, og smelt den i kaffen over vandbad.
  2. Pisk æggehviderne stive i en skål. Kom lidt af chokoladen i æggeblommerne, og rør det sammen. Rør blommerne i chokoladen. Vend æggehviderne i.
  3. Kom det i 4 portionsglas, og stil på køl. Pynt med flødeskum, et drys tørrede hindbær og evt. lavendler.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert og Chokolademousse