Hvid chokolademousse
SPONSORERET indhold

Hvid chokolademousse med hindbærsauce

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nu er det snart sol og sommer i Danmark, og så er det skønt med en sød, luftig dessert, der matcher sommerstemningen, og chokolade går man jo som bekendt aldrig galt i byen med.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
11. jul. 2019 | Opskrift | Hendes Verden
Hvid chokolademousse til 6 personer | Total: 30 min

Ingredienser

Chokolademousse:

2 blade husblas
4 past. æggeblommer (2 bægre)
75 g flormelis
100 g hvid chokolade
2 tsk. revet, usprøjtet appelsinskal
1 dl appelsinsaft
3dl piskefløde

Hindbærsauce:

200 g hindbær
1 dl sukker
1 spsk. citronsaft

Sådan laver du hvid chokolademousse med hindbærsauce

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 10 min. Pisk æggeblommer og flormelis hvidt.
  2. Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad, og afkøl chokoladen lidt. Rør chokoladen i æggemassen sammen med appelsinskallen.
  3. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i det vand, der følger med i mikroovn eller over vandbad. Kom appelsinsaften i, og rør blandingen i chokolademassen.
  4. Pisk fløden til skum, og vend skummet i chokolademassen. Fordel moussen i portionsglas, og lad det stivne i køleskab ca. 4 timer.
  5. Kog hindbær og sukker op i en gryde sammen med citronsaft ca. 5 min. Pres saften gennem en sigte. Server saucen til moussen. Hæld hindbærsaucen over moussen inden servering.

Velbekomme!