
SPONSORERET indhold
Hvid chokolademousse med hindbærsauce
Nu er det snart sol og sommer i Danmark, og så er det skønt med en sød, luftig dessert, der matcher sommerstemningen, og chokolade går man jo som bekendt aldrig galt i byen med.
Hvid chokolademousse til 6 personer |
Total: 30 min
Ingredienser
Chokolademousse:
2 blade husblas
4 past. æggeblommer (2 bægre)
75 g flormelis
100 g hvid chokolade
2 tsk. revet, usprøjtet appelsinskal
1 dl appelsinsaft
3dl piskefløde
Hindbærsauce:
200 g hindbær
1 dl sukker
1 spsk. citronsaft
Sådan laver du hvid chokolademousse med hindbærsauce
- Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 10 min. Pisk æggeblommer og flormelis hvidt.
- Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad, og afkøl chokoladen lidt. Rør chokoladen i æggemassen sammen med appelsinskallen.
- Tag husblassen op af vandet, og smelt den i det vand, der følger med i mikroovn eller over vandbad. Kom appelsinsaften i, og rør blandingen i chokolademassen.
- Pisk fløden til skum, og vend skummet i chokolademassen. Fordel moussen i portionsglas, og lad det stivne i køleskab ca. 4 timer.
- Kog hindbær og sukker op i en gryde sammen med citronsaft ca. 5 min. Pres saften gennem en sigte. Server saucen til moussen. Hæld hindbærsaucen over moussen inden servering.
Velbekomme!
TIP:
Du kan bruge både friske og frosne hindbær til denne hindbærsauce.