
Chokolade–cupcakes med hindbær og ingefærglasur
En formfuldendt dessertkage
6-12
Ingredienser
- 12 stk
- 3 æg
- 200 g sukker
- kornene af ½ vaniljestang
- 75 g smeltet smør
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1 tsk revet appelsinskal
- 175 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 30 g kakaopulver
- 125 g hakket mørk chokolade
- 125 g hindbær, gerne optøede fra frost
- 100 g neutral flødeost
- 2 dl flormelis
- ½–1 tsk revet ingefær
- ½ tsk revet citronskal
- Pynt: hindbær og lidt hakket mørk chokolade.
Sådan laver du cup cakes:
- Pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen til det bliver hvidt og luftigt med en elpisker. Rør smeltet smør og cremefraiche og appelsinskal i æggemassen. Bland hvedemel, bagepulver og kakao sammen i en skål og sigt og vend melblandingen i æggemassen. Vend hakket chokolade og hindbær i dejen til sidst.
- Sæt papirformene i en metalramme til muffinforme og fyld dejen 2/3 dele op i papirformen. Bag kagerne 20 min. ved 175 grader og afkøl dem.
- Rør flødeost sammen med flormelis, frisk revet ingefær og lidt citronskal. Kom glasuren på kagerne med en teske og pynt med hindbær og hakket mørk chokolade.
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter/
PRØV OGSÅ: Passionssnitter