Chokolade–cupcakes med hindbær og ingefærglasur

Chokolade–cupcakes med hindbær og ingefærglasur

En formfuldendt dessertkage

6-12

Ingredienser

  • 12 stk
  • 3 æg
  • 200 g sukker
  • kornene af ½ vaniljestang
  • 75 g smeltet smør
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 tsk revet appelsinskal
  • 175 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 30 g kakaopulver
  • 125 g hakket mørk chokolade
  • 125 g hindbær, gerne optøede fra frost
  • 100 g neutral flødeost
  • 2 dl flormelis
  • ½–1 tsk revet ingefær
  • ½ tsk revet citronskal
  • Pynt: hindbær og lidt hakket mørk chokolade.

Sådan laver du cup cakes:

  1. Pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen til det bliver hvidt og luftigt med en elpisker. Rør smeltet smør og cremefraiche og appelsinskal i æggemassen. Bland hvedemel, bagepulver og kakao sammen i en skål og sigt og vend melblandingen i æggemassen. Vend hakket chokolade og hindbær i dejen til sidst.
  2. Sæt papirformene i en metalramme til muffinforme og fyld dejen 2/3 dele op i papirformen. Bag kagerne 20 min. ved 175 grader og afkøl dem.
  3. Rør flødeost sammen med flormelis, frisk revet ingefær og lidt citronskal. Kom glasuren på kagerne med en teske og pynt med hindbær og hakket mørk chokolade.
  4. Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter/

Tip:

Bag dine cupcakes om formiddagen den dag, hvor du skal have gæster. De smager bedst den dag de er nybagte!

PRØV OGSÅ: Passionssnitter