-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
Skønne jordbærsnitter med flot glasur
Bag nogle festlige snitter med dannebrogsflag. Fyldet er en hjemmelavet jordbærmarmelade, og dejen kan evt. laves med mandelmel, som giver ekstra smag til bagværket.
12 jordbærsnitter
Total:1 time 30 minutter
Ingredienser
- Arbejdstid: 1½ time
- Køletid: 1 time
- Bagetid: 12 min.
- Mørdej:
- 250 g hvedemel (evt. 175 g mel + 75 g mandelmel)
- 75 g flormelis
- 1 tsk. bagepulver
- ¼ tsk. salt
- 150 g smør (koldt)
- 1 æg
- Fyld:
- ¼ vaniljestang
- 125 g syltesukker
- 250 g jordbær
- Glasur:
- 150 g flormelis
- 3 spsk. jordbærsaft
- evt. lidt rød frugtfarve
- 75 g flormelis
- 1½ spsk. vand (kogende)
Sådan bager du jordbærsnitter
- 1. Sigt mel (og evt. mandelmel), flormelis og bagepulver sammen, og tilsæt salt. Hak det kolde smør i (brug en foodprocessor eller et mørdejsjern), og saml det hurtigt med sammenpisket æg til en dej. Klap dejen ud til en firkant på ca. 15x15 cm, pak den ind i film, og sæt den i køleskab i mindst 1 time.
- 2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med syltesukker. Rens jordbærrene, og skær dem i små stykker. Bland dem med vaniljesukkeret og den
- tomme vaniljestang i en gryde, og lad det stå og safte i 15 min. Kog det igennem under omrøring i 3-5 min., hæld det i en skål, og sæt det i køleskabet.
- 3. Del dejen midt over, og rul hver portion ud i en bane på ca. 10x75 cm. Del dem over på midten, så du nu har 4 baner. Skær til, så kanterne bliver pæne, prik med en gaffel, og læg dejpladerne på 2 bageplader med bagepapir. Bag dem
- ved 180 grader varmluft i 10-12 min., til de er gyldne i kanten.
- 4. Smør straks jordbærkompot på 2 kagebunde, og læg de andre ovenpå. Tryk dem let sammen.
- 5. Rør en rød glasur af sigtet flormelis, jordbærsaft og evt. lidt rød frugtfarve. Smør det på kagerne, og del dem hver i 6 rektangulære snitter (8x6 cm) med en
- skarp kniv. Lad glasuren stivne.
- 6. Skær/rids et dannebrogskors (1 cm bredt) ihver snitte og fjern forsigtigt den røde glasur. Rør en hvid glasur af sigtet flormelis og kogende vand, og kom den i en sprøjtepose. Læg forsigtig hvid glasur i korset, og lad det stivne.
PRØV OGSÅ:Hjemmelavede kajkager
SE MERE:Kærnemælkshorn