Lammekebab
Lækker og skøn lammekebab
4
Ingredienser
- 500 g magert lammekød
 - 1 tsk olivenolie
 - ½ portion spicy rub
 - Tilbehør:
 - 500 g søde kartofler
 - olie til pensling
 - salt, peber
 - Kølende yoghurt:
 - 1,5 dl yoghurt naturel
 - salt, peber
 - 1-2 fed knust hvidløg
 - ca. 1 dl revet agurk
 - 2 spsk friskhakket mynte
 - 1 dl tomatchutney
 - Spicy rub:
 - 1 spsk korianderfrø
 - 1 spsk fennikelfrø
 - 1 spsk spidskommen
 - 1-2 tsk chilipulver, f.eks. Nor peber eller mild, tørret spansk peber
 - 1 spsk brunt sukker
 - 1 spsk salt
 
Sådan gør du:
- Lammekebab:
 - Skær kødet i passende tern, vend det med olivenolie og spicy rub og sæt det på grillspid. Skær kartoflerne i halve, pensl dem med lidt olie og drys salt og peber på.
 - Grill lammekebab’erne 3-4 minutter på hver side, grill kartoflerne møre, ca. 5-6 minutter på hver side − grilltiden afhænger af kartoflernes tykkelse. Rør og smag yoghurten til med salt, peber og hvidløg. Knug agurken fri for væde og bland den i yoghurten sammen med mynten. Server spiddene med kartofler, yoghurt og tomatchutney.
 - Spicy rub:
 - Rist koriander og fennikelfrø samt spidskommen på en tør pande et par minutter under omrøring. Afkøl og bland chilipulver, sukker og salt med de ristede krydderier og opbevar blandingen i et tætsluttende glas.
 - Energi pr. person: 390 kcal., fedt 29%, protein 30%, kulhydrat 41%