Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

hjemmelavede falafler

hjemmelavede falafler

Falafler

Falafler er gode allroundere, der passer i mange sammenhænge. De kan spises i salater, eller som de er, dyppes i dip eller kommes i wraps.

ca. 24 stk.
Print

400 g kikærter 2 løg 8-10 fed hvidløg 1 håndfuld bredbladet persille 1 tsk peber 2 tsk salt ½ tsk cayennepeber 1 tsk spidskommen 1 bundt koriander saft fra 1 økologisk citron og lidt revet skal 1 æg majsgryn (polenta) olie til stegning

Sådan gør du: Udblød kikærterne i vand – følg anvisningen på posen. Si vandet fra – kikærterne skal ikke koges. Kom kikærterne og resten af ingredienserne på nær majsgryn i en foodprocessor, og kør det til en ensartet masse.

Form farsen til små boller mellem to skeer, og rul de nylavede falafler i majsgryn. Varm olien op på en pande, og steg falaflerne, til de er gyldne på alle sider.

TIP! Vi koger ikke selv kikærterne. Vi sætter dem kun i blød, da falaflerne ellers falder fra hinanden.

Opskriften er fra bogen femme foood af Annika Methmann Christensen og Winnie Methmann Christensen, Femme food, Lindhardt & Ringhof, 200 kr. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund frokost, Falafel og Frokost