Brombær-frangipane med chokolade og vaniljeis
SPONSORERET indhold

Sådan laver du frangipane: Brombær-frangipane med chokolade

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Frangipane er en klassisk konditorsag, og navnet dækker over det søde, bagte nøddefyld, der gør kagen så god. Frangipane er altså den mandel- eller nøddemasse, man oftest bruger som fyld i frugttærter. Og det smager helt vidunderligt. Her får du opskriften på en skøn brombær-frangipane med chokolade og vaniljeis. Den lækre tærte med frangipane rækker faktisk til 6-8 personer, men den kan (heldigvis) sagtens holde et par dage i køleskabet.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
28. okt. 2020 | Opskrift | ALT for damerne
6-8

Ingredienser

Tærtedej:
120 g smør
250 g hvedemel
75 g flormelis
1 æg

Fyld: (frangipane)
65 g hasselnødder
65 g mandler (du kan også bruge 130 g hasselnødder i alt og helt udelade mandler)
100 g smør, blødt
100 g sukker
1 æg

Desuden:
50 g chokolade, mørk
150 g brombær – gerne optøede fra frost

Tilbehør: Gerne en god vaniljeis.

Sådan laver du tærte med frangipane:

  1. TÆRTEDEJ: Skær smørret i tern, og smuldr det i melet med fingrene. Tilsæt flormelis og æg, og ælt dejen hurtigt sammen. Pak dejen i husholdningsfilm, og lad den hvile 30-40 minutter i køleskabet.
  2. FRANGIPANE: Kør hasselnødder og mandler til fint mel i en foodprocessor eller minihakker. Pisk det bløde smør sammen med sukkeret med en elpisker, til det bliver hvidt. Tilsæt ægget, og rør nødde-mandel-melet i.
  3. Hak chokoladen groft.
  4. Rul dejen ud, og kom den i en tærteform – gerne med løs bund. Forbag bunden i 10 minutter ved 200 grader. Tag bunden ud af ovnen og kom hakket chokolade på.
  5. Smør frangipane-fyldet henover, og kom brombær på toppen. Hvis du bruger optøede brombær fra frost, så lad dem dryppe godt af for saft i en sigte, før de kommer på kagen.
  6. Bag kagen ca. 20 minutter ved 200 grader, til fyldet er gennembagt.
  7. Server brombær-frangipanen sammen med en skefuld god vaniljeis.