Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Tarte tatin opskrift
Foto: Lars Ranek Tarte tatin

Tarte tatin opskrift

Tarte tatin med vaniljeyoghurt

6
Print

8 æbler, gerne Cox Orange
80 g smør
80 g sukker
2 plader butterdej
lidt hvedemel
1 sammenpisket æg
Til servering:
3 dl yoghurt naturel
1 stang vanilje
2 spsk flormelis.

Sådan gør du

Skræl æblerne, skær dem i halve, og skrab kernehuset ud med en teske. Tag en lille pande, som kan tåle at komme i ovnen, fordel smørret i den, og drys derefter sukkeret over smørret.
Læg æblerne tæt henover med den runde side ned. Sæt panden på komfuret, og lad det simre til smør og sukker er blevet til karamel, det tager noget tid, så vær tålmodig. Ryk æblerne forsigtig rundt, så de ikke sætter sig fast i karamellen. Sluk for varmen, når karamellen er mørk og gylden, og æblerne har taget farve. Rul butterdejen ganske let ud i lidt hvedemel, og fordel den henover æblerne, som stadig ligger i panden. Sørg for at butterdejen kommer godt ned om æblerne langs kanten.
Pensel butterdejen med æg. Sæt panden i en 170 grader varm ovn, og bag tærten i 25 minutter.
Lav yoghurten imens. Skrab kornene ud af vaniljestangen med en lille skarp kniv. Rør yoghurt, vaniljekorn og sigtet flormelis sammen.

Vend tærten ud på et fad, når den er færdig, og server den lun med yoghur-ten.

TIPS

Kan laves dagen før. Lad den blive i panden, og lun den på komfuret i nogle minutter, lige inden den skal serveres.


Den tomme vaniljestang kan tørres og derefter lægges i sukker i et glas med låg. Sådan får du verdens bedste og ægte vaniljesukker.
Se, hvad vi ellers skriver om: Æbletærte, Tærte, Butterdej, Søde sager, Fransk mad, Dessert og Bageopskrifter