Opskrift på tærte tatin med mango
SPONSORERET indhold

Tærte tatin med mango

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den klassiske franske tærte, der her er lavet med mango, som giver en ny, eksotisk smag.

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
04. aug. 2012 | Mad | ALT for damerne
Total: 35 min

Ingredienser

2 modne mango
150 g rørsukker
30 g smør
1 knsp salt
1 rulle butterdej.

 

1. Skræl mangoerne og skær kødet i store både uden om stenen.


2. Tag en pande, der kan gå i ovnen, og smelt sukkeret her. Når det begynder at brune i kanterne tilsættes smør. Rør godt sammen til en gylden karamel. Lad karamellen simre ved lav varme i 5 min til den er godt tyk. Sluk for varmen. Tænd ovnen på 200 grader.


3. Arranger mangobådene i ét lag i panden. Rul dejen ud og læg den over. Klem kanterne ned omkring frugten langs pandens kant, så der ikke stikker dej udover panden. Prik et par huller i dejen og kom hele panden i ovnen.


4. Bag tærten i 10-15 min til dejen er puffet op og gylden. Lad den køle af i 15 min, inden du vender den ud på en tallerken. Hold om fad og pande med et stort viskestykke eller grydelapper og pas du ikke brænder dig på karamellen. Servér tærten lun med crème fraiche eller is.


Prøv også hurtige solbærmuffins