Opskrift på rabarber-crumble tærte

Rabarber-crumble tærte

7

Ingredienser

  • Tærtebund
  • 125 g smør
  • 160 g sukker
  • 2 æg
  • 160 g hvedemel
  • 1 spsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 50 g malede mandler
  • 4 spsk. cremefraiche 18 %
  • Rabarberfyld
  • 250-300 g rabarber skåret i stykker af 2-3 cm
  • 50 g sukker
  • 1 spsk. hvedemel
  • Crumble
  • 75 g smør
  • 75 g rørsukker
  • 100 g hvedemel
  • 1 spsk. vaniljesukker

Sådan laver du tærten

  1. Tænd ovnen på 180 grader og gå i gang med at lave. Skær smørret i mindre stykker, og smuldr det med sukker og mel. Lad det blot akkurat samle sig. Jo mindre, du har hænderne i crumblen, jo lette-re og sprødere bliver den færdige crumble-overflade. Sæt den derefter til side.
  2. Lav selve tærtebunden ved at røre smørret blødt, lyst og luftigt med sukkeret og tilsæt æggene et ad gangen – rør grundigt mellem hvert æg. Si melet, bagepulver og salt ned i æggeblandingen, tilsæt mandelmel og cremefraiche og vend dejen med en dejskraber til ingredienserne er blandet. Smør en springform eller lignende. Hæld dejen i springformen og fordel rabarberne ud over. Bland melet og sukkeret og drys det ud over rabarberne.
  3. Spred crumblen ud over kagen. Den behøver ikke ligge jævnt, men skal bare spredes i krummer med let hånd. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 40 minutter, eller indtil en strikkepind kommer ren ud. Lad kagen køle ned til stuetemperatur, og server den alene eller med en klat kold cremefraiche.