Opskrift på rabarber-crumble tærte

Foto: Line Thit Klein Rabarber-crumble tærte

Opskrift på rabarber-crumble tærte

Rabarber-crumble tærte

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 7 Person(er)
Ingredienser

Tærtebund
125 g smør
160 g sukker
2 æg
160 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
1 knivspids salt
50 g malede mandler
4 spsk. cremefraiche 18 %

Rabarberfyld
250-300 g rabarber skåret i stykker af 2-3 cm
50 g sukker
1 spsk. hvedemel

Crumble
75 g smør
75 g rørsukker
100 g hvedemel
1 spsk. vaniljesukker

Sådan laver du tærten

Tænd ovnen på 180 grader og gå i gang med at lave. Skær smørret i mindre stykker, og smuldr det med sukker og mel. Lad det blot akkurat samle sig. Jo mindre, du har hænderne i crumblen, jo lette-re og sprødere bliver den færdige crumble-overflade. Sæt den derefter til side.

Lav selve tærtebunden ved at røre smørret blødt, lyst og luftigt med sukkeret og tilsæt æggene et ad gangen – rør grundigt mellem hvert æg. Si melet, bagepulver og salt ned i æggeblandingen, tilsæt mandelmel og cremefraiche og vend dejen med en dejskraber til ingredienserne er blandet. Smør en springform eller lignende. Hæld dejen i springformen og fordel rabarberne ud over. Bland melet og sukkeret og drys det ud over rabarberne.

Spred crumblen ud over kagen. Den behøver ikke ligge jævnt, men skal bare spredes i krummer med let hånd. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 40 minutter, eller indtil en strikkepind kommer ren ud. Lad kagen køle ned til stuetemperatur, og server den alene eller med en klat kold cremefraiche.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Tærte, Dessert, Crumble og Rabarber