Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Mørdejstærte med æble og tranebær
Foto: Line Thit Klein Mørdejstærte med æble og tranebær

Mørdejstærte med æble og tranebær

Mørdejstærte med æble og tranebær

En vidunderlig efterårsdessert, som skal laves nu, hvor de danske æbler er allerbedst!

Print

Mørdej:
300 g hvedemel
200 g smør
100 g flormelis
1 æggeblomme
Evt. 1 tsk koldt vand

Fyld:
2-3 mellemstore æbler
6 spsk rørsukker
1 tsk kanel
1 spsk maizenastivelse
1 håndfuld tørrede tranebær
50 g koldt smør

Sådan gør du:

Bland mel og flormelis, og smuldr det med smørret. Tilsæt æggeblommen, og ælt mørdejen sammen, stop når den er ensartet − hvis du ælter for meget, bliver dejen sej og ikke sprød og let.

Pak mørdejen ind i film, og læg den køligt i 30 min.

Rul derefter dejen ud til en cirkel på ca. 30 cm's bredde, det er nemmest at gøre direkte på bagepapiret − drys evt. med lidt mel på overfladen, hvis dejen hænger fast.

Læg den på køl mens du forbereder fyldet: Skær æblerne i tynde både, og bland med kanel, rørsukker, maizenastivelse og tranebær. Rul nu mørdejen ud mellem to stykker bagepapir til en cirkel på ca. 5 mm i tykkelsen, skær evt. overskydende dej fra.

Fordel æblefyldet på midten af mørdejen, så der er 3 cm dej fri i kanten, og fold den ind over fyldet. Fordel smørret over fyldet, og bag tærten ved 180 grader i ca. 35 min, eller indtil mørdejen er gylden og æblerne møre.

Lad den køle lidt af, før du serverer den med kold flødeskum eller vaniljeis til.

PRØV OGSÅ: Kokoscookies med syltet appelsin

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter