Mørdejstærte med æble og tranebær
SPONSORERET indhold

Mørdejstærte med æble og tranebær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En vidunderlig efterårsdessert, som skal laves nu, hvor de danske æbler er allerbedst!

Af: Cecilie Sofie Svensson Foto: Line Thit Klein
10. nov. 2013 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Mørdej:
300 g hvedemel
200 g smør
100 g flormelis
1 æggeblomme
Evt. 1 tsk koldt vand

Fyld:
2-3 mellemstore æbler
6 spsk rørsukker
1 tsk kanel
1 spsk maizenastivelse
1 håndfuld tørrede tranebær
50 g koldt smør

Sådan gør du:

Bland mel og flormelis, og smuldr det med smørret. Tilsæt æggeblommen, og ælt mørdejen sammen, stop når den er ensartet − hvis du ælter for meget, bliver dejen sej og ikke sprød og let.

Pak mørdejen ind i film, og læg den køligt i 30 min.

Rul derefter dejen ud til en cirkel på ca. 30 cm's bredde, det er nemmest at gøre direkte på bagepapiret − drys evt. med lidt mel på overfladen, hvis dejen hænger fast.

Læg den på køl mens du forbereder fyldet: Skær æblerne i tynde både, og bland med kanel, rørsukker, maizenastivelse og tranebær. Rul nu mørdejen ud mellem to stykker bagepapir til en cirkel på ca. 5 mm i tykkelsen, skær evt. overskydende dej fra.

Fordel æblefyldet på midten af mørdejen, så der er 3 cm dej fri i kanten, og fold den ind over fyldet. Fordel smørret over fyldet, og bag tærten ved 180 grader i ca. 35 min, eller indtil mørdejen er gylden og æblerne møre.

Lad den køle lidt af, før du serverer den med kold flødeskum eller vaniljeis til.

PRØV OGSÅ: Kokoscookies med syltet appelsin

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter