Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på påskeæg med hvid chokolade, marcipan, brombær og lakrids
Foto: Maja Ambeck Vase De lækre påskeæg med marcipanfyld er lidt af fryd - både for ganen og for øjet!

Opskrift på påskeæg med Selvfølgelig er der massevis af lækre påskeæg i butikkerne, men det er slet ikke svært at lave sine egne – her med hvid chokolade, brombær og lakrids

Påskeæg med smag af hvid chokolade, brombær og lakrids

Selvfølgelig er der massevis af lækre påskeæg i butikkerne, men det er slet ikke svært at lave sine egne – her med smag af hvid chokolade, brombær og lakrids.

25 minutter
Print
10 små påskeæg

Påskeæg med hvidchokolade, brombær og lakrids

Fyld:
100 g marcipan
50 g hvid chokolade
1 spsk citronsaft
1 spsk frysetørret brombær
1/2 tsk lakridspulver

Overtræk og pynt:
100 g hvid chokolade
1 spsk tørrede, spiselige blomster

* Fyld:
Riv marcipanen groft, og kom den i en skål. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og rør den i. Rør citronsaft, frysetørret brombær og lakridspulver i. Smag til! Form små æg af massen, og sæt dem på køl en halv time.


* Overtræk:
Smelt chokoladen i en skål over vandbad, (og temperer den – det vil sige chokoladen har en temperatur omkring
30 grader før du overtrækker.) Placer et æg på en gafel, og dyp
den i chokoladen. Pynt med tørrede blomster. Gentag med resten
af æggene. Sæt æggene på køl, indtil chokoladen er stivnet.

Tip:

De tørrede blomster er fra ”Mill and Mortar” og kan købes i større supermarkeder og specialbutikker. Kan du ikke skaffe frystetørret brombær
kan andre varianter bruges.

Se, hvad vi ellers skriver om: Påskeæg, Påske, Dansk mad, Dessert og Brombær