Opskrift på klatkager og tranebærsovs med ahornsirup

Foto: Line Thit Klein Klatkager og tranebærsovs med ahornsirup

Opskrift på klatkager og tranebærsovs med ahornsirup

Klatkager og tranebærsovs med ahornsirup

Klatkager er skønne som nem aftensmad, men kan også bruges på morgenbordet.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 20 minutter
plate 4 Person(er)
Ingredienser

125 g tranebær
1½ dl ahornsirup
3 æg
ca. 700 g risengrød
2 spsk rørsukker
4 spsk hvedemel
1 knsp salt
smør til stegning

Sådan laver du klatkager

1. Skyl tranebærrene og kom dem i en gryde sammen med ahornsirup. Lad det nå kogepunktet og sluk så for varmen.

2. Del 2 af æggene og pisk hviderne stive. Rør æggeblommer og det hele æg i risengrøden sammen med sukker, salt og mel. Vend de stive hvider i.

3. Kom klatkagedejen på en varm pande med smør – brug en spsk til at lægge klatterne på panden med. Steg dem ca. 1 minut pr side.

4. Server med lun tranebærsovs til.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip

Klatkagerne kan laves på forhånd og lunes i ovnen. Har du kirsebærsauce til overs kan du også bruge det.
Se, hvad vi ellers skriver om: Klatkager, Dansk mad, Dessert og Brunch