Opskrift på klatkager og tranebærsovs med ahornsirup
SPONSORERET indhold

Klatkager og tranebærsovs med ahornsirup

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Klatkager er skønne som nem aftensmad, men kan også bruges på morgenbordet.

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
05. jan. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 20 min

Ingredienser

125 g tranebær
1½ dl ahornsirup
3 æg
ca. 700 g risengrød
2 spsk rørsukker
4 spsk hvedemel
1 knsp salt
smør til stegning

Sådan laver du klatkager

1. Skyl tranebærrene og kom dem i en gryde sammen med ahornsirup. Lad det nå kogepunktet og sluk så for varmen.

2. Del 2 af æggene og pisk hviderne stive. Rør æggeblommer og det hele æg i risengrøden sammen med sukker, salt og mel. Vend de stive hvider i.

3. Kom klatkagedejen på en varm pande med smør – brug en spsk til at lægge klatterne på panden med. Steg dem ca. 1 minut pr side.

4. Server med lun tranebærsovs til.