Ingredienser
Arbejdstid: ca. 45 min.
Stege-/kogetid: ca. 2 timer
4 ossobuco (tykke skiver kalveskank med marvben)
1 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
salt og friskkværnet peber
4 spsk. hvedemel
4 løg
½ knoldselleri
6-7 gulerødder
2 laurbærblad
½ flaske tør hvidvin (og evt. vand)
Kartoffelmos:
1 kg kartofler (melede)
ca. 3 dl mælk
25 g smør
150 g fast komælksost
Drys: hakket bredbladet persille
- Skær et par snit i kanten af ossobuco’erne i den tykke sene rundt om kødet, så det ikke vender opad under stegningen. Dup kødet med køkkenrulle.
- Brun kødet på begge sider i gyldent olie og smør. Krydr med salt og peber, og drys med mel.
- Læg både af løg, stykker af selleri og gulerod i bunden af et ovnfast fad sammen med laurbærblade.
- Læg kødet ovenpå, og tilsæt hvidvin og evt. vand op til kødet.
- Dæk fadet til, sæt det i ovnen, og tænd den på 175 grader. Dampsteg i ca. 1½-2 timer, til kødet er mørt, og vend det, når det er halvt færdigstegt.
- Kartoffelmos med ost: Skræl kartoflerne, og kog dem møre i ca. 20 min. i usaltet vand. Hæld kogevandet fra kartoflerne. Mos kartoflerne med en purépresse eller et piskeris.
- Varm mosen igennem i gryden med mælk til passende konsistens. Tilsæt smørklatter og terninger af ost. Smag mosen til med salt og peber.
- Servér ossobuco’er med rodfrugter i hvidvin, et drys persille og kartoffelmos med ost.