Pæretærte med marcipandej
SPONSORERET indhold

Pæretærte med marcipandej

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn pæretærte med et strejf af kardemomme & vanilje. Server pæretærten lun med lidt cremefraiche eller flødeskum til.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
01. okt. 2013 | Opskrift | Hjemmet
1 tærte til 8-10 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 1 time
Fryse-egnet
Marcipandej:
150 g hvedemel
1⁄4 tsk salt
75 g marcipan 
75 g koldt smør
1-2 spsk mælk eller vand
Fyld:
75 g farin
1 tsk vaniljepulver
2 spsk majsstivelse
1 tsk stødt kanel
1⁄4 tsk stødt kardemomme
3⁄4 kg pærer

  1. Kør mel, salt og marcipan sammen i en foodprocessor og tilsæt det kolde smør. Kør det hurtigt til en klumpet masse og saml dejen med mælk eller koldt vand. Pak dejen ind og sæt den koldt i mindst 1 time.
  2. Tænd ovnen på 180 grader. Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Bland farin, vanilje, majsstivelse og krydderier i en skål og drys halvdelen ud i tærtebunden.
  3. Skræl pærerne, halvér dem og fjern kernehusene. Skær pærerne i tynde skiver og læg dem smukt på tærten. Drys med den resterende sukkerblanding. Bag tærten i 50-60 min.
  4. Servér tærten lun eller afkølet med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.