Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Risengrød med tørret frugt
Foto: Alamy Risengrød med tørret frugt.

Opskrift på risengrød med tørret frugt

Risengrød med tørret frugt

Risengrød må der til, når julen nærmer sig - husk at lave ekstra meget, så er der også til ris a la mande eller klatkager!

plate Risengrød til ca. 4 personer
printer Print

Risengrød med tørret frugt

2 dl vand
2 1⁄2 dl grødris (ca. 200 g)
1,2 liter mælk
lidt salt


Tørrede frugter:
100 g rosiner
50 g soltørrede tranebær
100 g abrikoser (hakkede)


Tilbehør:
smørklat og kanelsukker

Sådan laver du risengrød med tørret frugt

Kog vand og ris i en tykbundet gryde i ca. 10 min. Hæld mælken i, og bring grøden i kog under omrøring. Rør jævnligt over hele bunden, så grøden ikke brænder på.


Kog ved svag varme ca. 45 min. Kog de tørrede frugter med i grøden de sidste 10 min. Smag risengrøden til med salt, og servér risengrøden med smørklat og kanelsukker.

 

SE OGSÅ: Risengrød under dynen

SE OGSÅ: Risengrød på brune ris og mandelmælk

Tip

Kog risengrøden op og sæt gryden ind under dynen eller pak den ind i et par tykke tæpper og lad den stå ca. 2 timer, til risene er møre. Grøden skal pga. bakterier spises inden for en time. Kog risengrøden et par min. inden servering.

Se, hvad vi ellers skriver om: Risengrød, Julemad og Hovedret