Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Risengrød under dynen
Foto: Line Thit Klein Et gammelt råd lyder, at man kan koge risengrød under dynen.

Opskrift på risengrød under dynen

Risengrød under dynen

At koge risengrød under dynen er en klimavenlig måde at koge grød risengrød på.

clock 10 timer
printer Print
plate Risengrød til ca. 4 personer

Risengrød under dynen

  • 125 g grødris
  • 1 dl vand
  • 1 l sødmælk
  • smør 
  • kanelsukker

Sådan laver du risengrød under dynen

  1. Skyl 125 g grødris om morgenen. Kog dem op med cirka 1 dl vand. Kom 1 liter sødmælk på, og rør rundt.
  2. Når grøden koger, tager du den af blusset og pakker gryden ind i et håndklæde og et ekstra tæppe.
  3. Kom den ind under din dyne, og lad den stå i et par timer.
  4. Kog den forsigtigt op (kog evt. et par min. til den har den rette konsistens).
  5. Server med smør og kanelsukker.

    NB: Det er vigtigt, at du ikke lader risengrøden stå i sengen hele dagen, så risikerer du nemlig at der dannes for mange bakterier i grøden i det "lunkne" miljø under dynen. Grøden skal max stå under dynen i tre timer.

SE OGSÅ: Risengrød på brune ris og mandelmælk

SE OGSÅ: Klassisk risengrød med kanelsukker

SE OGSÅ: Klatkager og tranebærsovs med ahornsirup

Se, hvad vi ellers skriver om: Risengrød, Julemad, Nem aftensmad og Hovedret