
Opskrift på risengrød under dynen
Sådan laver du risengrød under dynen
At koge risengrød under dynen er en klimavenlig måde at koge risengrød på. Her får du en nem opskrift på risengrød lavet efter høkasse-princippet.
preparation
Total: 10 timer
plate
Risengrød til ca. 4 personer
Af Mette Mølbak
Ingredienser
Risengrød under dynen
- 125 g grødris
- 1 dl vand
- 1 l sødmælk
- smør
- kanelsukker
Prøv også: Risengrød i stegepose og 11 andre gode tip til julens bedste risengrød
Sådan laver du risengrød under dynen
- Skyl 125 g grødris om morgenen. Kog dem op med cirka 1 dl vand. Kom 1 liter sødmælk på, og rør rundt.
- Når grøden koger, tager du den af blusset og pakker gryden ind i et håndklæde og et ekstra tæppe.
- Kom den ind under din dyne, og lad den stå i et par timer.
- Kog den forsigtigt op (kog evt. et par min. til den har den rette konsistens).
- Server med smør og kanelsukker.
NB: Det er vigtigt, at du ikke lader risengrøden stå i sengen hele dagen, så risikerer du nemlig at der dannes for mange bakterier i grøden i det "lunkne" miljø under dynen. Grøden skal max stå under dynen i tre timer.
SE OGSÅ: Risengrød på brune ris og mandelmælk
SE OGSÅ: Klassisk risengrød med kanelsukker
Julens dejligste opskrifter
Se, hvad vi ellers skriver om: Risengrød, Julemad, Nem aftensmad og Hovedret
Få vores NYHEDSBREV: