
SPONSORERET indhold
Sådan laver du risengrød under dynen
At koge risengrød under dynen er en klimavenlig måde at koge risengrød på. Her får du en nem opskrift på risengrød lavet efter høkasse-princippet.
Risengrød til ca. 4 personer |
Total: 10 timer
Ingredienser
Risengrød under dynen
- 125 g grødris
- 1 dl vand
- 1 l sødmælk
- smør
- kanelsukker
Prøv også: Risengrød i stegepose og 11 andre gode tip til julens bedste risengrød
Sådan laver du risengrød under dynen
- Skyl 125 g grødris om morgenen. Kog dem op med cirka 1 dl vand. Kom 1 liter sødmælk på, og rør rundt.
- Når grøden koger, tager du den af blusset og pakker gryden ind i et håndklæde og et ekstra tæppe.
- Kom den ind under din dyne, og lad den stå i et par timer.
- Kog den forsigtigt op (kog evt. et par min. til den har den rette konsistens).
- Server med smør og kanelsukker.
NB: Det er vigtigt, at du ikke lader risengrøden stå i sengen hele dagen, så risikerer du nemlig at der dannes for mange bakterier i grøden i det "lunkne" miljø under dynen.
Derfor anbefaler Fødevarestyrelsen, at du lader grøden stå under dynen i max én time – og enten spiser den med det samme, eller sætter den på køl til senere brug.
SE OGSÅ: Risengrød på brune ris og mandelmælk
SE OGSÅ: Klassisk risengrød med kanelsukker