Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Risengrøds-klatter

Risengrøds-klatter - opskrift fra Hjemmet

Risengrøds-klatter

Risengrød i overskud kan bruges til skønne, gammeldags risklatkager. En sikker succes hos både børn og voksne.

plate 12 klatkager
printer Print

Risengrøds-klatter

 

Arbejdstid: 15 min.
Bagetid: 10 min.
Ikke fryse-egnet


1 rest risengrød
(ca. 400 g)
1 æg
2 spsk mel
1 usprøjtet citron
50-75 g rosiner (eller soltørrede tranebær eller lidt grofthakket tørret frugt)
15 g smør


Tilbehør: flormelis, syltetøj eller æblegrød

  1. Rør den kolde grød med sammenpisket æg, mel og fintrevet citronskal.
  2. Tilsæt frugt og bag dejen som små klatter på en pande med smør.
  3. Servér med flormelis, syltetøj eller æblegrød.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Julemad, Risengrød og Klatkager