Opskrift på risotto med ramsløg og perlespelt
SPONSORERET indhold

Risotto med ramsløg og perlespelt

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En nordisk variant af den lækre italienske risotto - her får du opskriften på risotto med perlespelt og butternut squash.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
19. maj. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
Risotto med ramsløg og perlespelt til 4 personer | Total: 40 min

Ingredienser

Ca. 1,2 liter god kyllinge- eller grøntsagsfond
100 g smør
1 stort skalotteløg eller 2 mindre, finthakket
1,5 dl tør hvidvin eller vermouth
ca. 250 g nye gulerødder skåret i mindre tern, ca 1x1 cm
ca. 250 g butternut squash skåret i mindre tern, ca 1x1 cm
500 g perlespelt
3 spsk hakket, frisk salvie
75 g friskrevet Vesterhavsost, alternativt parmesan

Sådan laver du risotto

Hæld fonden i en gryde, opvarm den, og lad den stå over helt svag varme, så den holdes varm.

Smelt halvdelen af smørret i en tykbundet gryde eller pande og tilsæt de finthakkede skalotteløg. Lad løgene simre ved svag varme i 8-10 min. til de er bløde og gennemsigtige, men ikke brune. Tilsæt gulerødder og butternutsquash og lad dem svitse ved medium varme under konstant omrøring i 4-5 min til de er let bløde yderst. Tilsæt perlespelt og vend dem rundt i blandingen, så risene er dækket af smør-grøntsagsblandindingen.

Begynd nu at tilsætte fonden et par spsk fond ad gangen, imens du rører forsigtigt. Kom først en ny skefuld fond over til den forrige skefuld er helt absorberet i risene. Bliv ved med at tilsætte fond indtil perlespelten er mør og cremet, men stadig med et let bid, det tager ca. 15-20 min. Når perlespelten er mør, tilsættes den friske salvie, det resterende smør og parmesanen.

Krydr med salt og peber og lad speltottoen stå med låg på et par minutter før den serveres. Spis med det samme.

Se også opskrift på Salat med nye kartofler og grønne asparges.