-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
Svinenakke i bouillon med syltede rødløg
Svinenakke er en af de kødudskæringer, der holder mere end prisskiltet lover. Svinenakke er fyldt med smag, især når den som her simrer sig mør sammen med knækkede rugkerner og urter.
4
Ingredienser
- 600 g svinenakke, skåret i tern, brug evt. nakkekoteletter og skær dem ud
- 2 spsk koldpresset rapsolie
- 400 g knoldselleri
- 3-4 skalotteløg
- 180 g knækkede rugkerner.
- 8 dl hønsebouillon
- 4 dl vand
- 2 spsk gastrik
- salt og peber
- 40 g ramsløg (kan ersattes med purløg eller andre friske krydderurter)
- Syltede rødløg
- 2 rødløg
- 1 dl kirsebæreddike
- 4 tsk sukker
- 2 æbler
- groft brød
Sådan laver du svinenakke
- Klargør alle grøntsagerne.
- Brun kødet i lidt olie i en tykbundet gryde. Det er vigtigt, at gryden er godt varm, så kødet tager farve og bliver stegt – ikke kogt. Skær sellerien i terninger, skær skalotteløgene i kvarter, og kom dem i gryden til kødet. Kom rugkernerne i gryden, og dæk det hele med bouillon, vand og gastrik. Lad det simre under låg i 40 minutter, til rugen er mør.
- Syltede rødløg: Pil rødløget, og skær det i både. Kog eddike og sukker sammen i en kasserolle. Kom løget i, og lun det igennem. Skær æblet i kvarter, og befri det for kernehus. Skær æblebådene i skiver, og vend dem sammen med de syltede løg.
- Spisetid: Smag retten godt til med salt og peber. Snit ramsløget fint, og vend det i retten. Sæt gryden på bordet med de syltede løg ved siden af, og spis med godt brød til.
- Se også opskrift på Cremet perlebyg med blåsmuslinger.