Grove vafler og 3 andre sunde til morgenmaden

Foto: Ditte Ingemann Grove vafler og 3 andre sunde til morgenmaden

Grove vafler og 3 andre sunde til morgenmaden

Sund morgenmad: vafler og "køleskabsgrød"

Din morgenmad, og hvad den består af, har betydning for dit energiniveau resten af dagen. Følg kostekspertens råd, og giv dig selv en sund start. Alle opskrifter er til fire personer.

Morgenmåltidet er for de fleste nok det mest rutineprægede måltid – det er måltidet, som vi tænker mindst over, men efter min overbevisning dagens vigtigste måltid. Morgenmåltidet er en del af dagens tre hovedmåltider, og bør derfor prioriteres i lige så høj grad som frokost og aftensmad.

Omkring 25 procent af danskerne springer morgenmaden over, hvilket kan skyldes tids- eller sultmangel, men jeg vil alligevel gerne opfordre til at spise morgenmad og være kreativ og eksperimenterende i forhold til måltidet. Der er stor gevinst ved at spise morgenmad bl.a. i forhold til appetitregulering og stabilisering af blodsukker, hvilket bedst opnås med komplekse kulhydrater (også kaldet langsomme kulhydrater, som kroppen er længere tid om at nedbryde og optage).

Ved at starte morgenen med frugt, grønt, masser af fibre og protein får du en rigtigt god og lang mæthedsfornemmelse, som påvirker dit energi- og koncentrationsniveau resten af dagen. Hvis du er i gang med et vægttab eller gerne vil tabe dig, så lad endelig være med at springe morgenmaden over, da du bedre kan skippe fristelserne senere på dagen, hvis du kommer godt fra start med en sund og mættende morgenmad.

Køleskabsgrød med friske bærNemme knækbrød


Grove vafler med kanelMorgensmoothie med mandler


PRØV OGSÅ: 4 sunde sandwich

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund morgenmad og Ditte Ingemann