Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Caroline Fleming Eurowoman
Foto: Rasmus Weng Karlsen Caroline Fleming i Baum und Pferdgarten-frakke og Miu Miu-bukser.

Varme vinterjakker: Pels, dun, uld og parkaer

Pels, dun, uld og parkaer: Et væld af varme vinterjakker

En lækker og varm vinterjakke behøver ikke at koste en formue og klæder enhver dame. Hvilken en skal være din vinterfavorit? Find den her.

Det er blevet tid til at investere i en varm og smart jakke, så du kan gå vinteren i møde med stil. Vi har hentet inspiration fra de internationale catwalks, og guider dig til vinterens flotteste jakker, der byder på lidt af hvert. For selvom det bliver vinter, mørkt, trist og vådt, behøver du ikke at undvære farver.

LÆS OGSÅ: 19 buksedragter, der redder enhver tøjkrise

Gode gamle klassikere som dynejakker, herreinspirerede frakker og pels fylder meget i modebilledet denne sæson, og her er der plads til farver og leg, som holder kulden en smule længere væk. Gå efter farver, hvis du tør, eller vælg en mørkere jakke i et simpelt mønster, der til gengæld har flere flotte detaljer på.

10 drønseje dunjakker

Når vinteren er på sit højeste, skal man have overtøj, der kan klare de værste minusgrader. Og, her er en dunjakke et perfekt bud. Men, det er nok med blandede følelser, at de fleste tænker tilbage på dengang i 1990’erne, hvor de populære FILA-dunjakker ikke kunne blive store nok. Om end ikke andet, er dunene nu tilbage.

I dag vrimler det med dem hos internationale modehuse, hvor vi både ser lette og elegante udgaver af den puffede sag samt mere sporty fortolkninger. Tiden er heldigvis en anden, og vi er langt fra det tidligere kendte tunge og kluntede udtryk.

The North Face, 1.900 kr. 

Closed, 3.400 kr. 

Peak Perfomance, 4.200 kr. 

J. W. Anderson for Uniqlo, 750 kr. 

Acne Studios, 8.000 kr. 

Balenciaga, 19.000 kr. 

Only, 300 kr. 

Only, 450 kr. 

Ganni, 2.300 kr. 

Moncler, 6.500 kr. 

10 flotte og funktionelle frakker

Hver sæson har sine tendenser, men den klassiske, tidløse og elegante uldfrakke er en evig klassiker. Frakken er perfekt til hverdag med alt fra din kontoruniform til et par seje bukser og et par grove sneakers.

Du kan frit vælge imellem den klassiske dobbeltradede i uld, en trenchcoat eller en mere tendenspræget frakke, der måske har et mønster eller en anden sjov detalje. Vælg gerne en, der går til midt på læggen og har dejligt lange ærmer – det er både cool og så varmer det, når kulden bider.

Baum und Pferdgarten, 2.300 kr. 

Dorothy Perkins, 650 kr. 

Topshop, 750 kr. 

J. Lindeberg, 3.800 kr. 

Only, 600 kr. 

Dea Kudibal, 3.000 kr. 

Morris Lady, 3.800 kr. 

Zara, 800 kr. 

Oh! By Kopenhagen Fur, 4.500 kr. 

Ivy & Oak, 1.900 kr. 

10 plyssede pelsjakker

En pels er god til at holde dig varm, når man virkelig kan mærke, at man bor nordpå. I dag kan du kan få alt fra den klassiske minkfarvede til de mere dristige pangfarver. Passer du godt på den, er den en investering for livet!

Uanset om du er til den ægte vare eller den populære kunstige variant, der ligner mindst ligeså godt, er pels altid en favorit hos de store modehuse. Om det skal være den klassiske bikerjakke med blød rulam eller en farverig og langhåret pels med overdimensioneret krave og mønster er op til dig.

Pelsene kan I sig selv larme meget, så skru ned for tilbehøret og gå efter enkle detaljer og jeans, som vi ser hos Saks Potts. Alternativt kan du gå efter pelsdetaljer på hvilken som helst jakke, der tilføjer noget let og luftigt til det tunge pelsmateriale.

Lammepels, Saks Potts, 7.500 kr.

Imiteret pels, Modström, 1.400 kr. 

Imiteret pels, H&M, 750 kr. 

Lammepels, Custommade, 10.000 kr. 

Imiteret pels, &Other Stories, 1.550 kr. 

Rulam, 2nd Day, 12.400 kr. 

Imiteret pels, Shrimps, 3.350 kr. 

Imiteret pels, Zara, 650 kr. 

Rulam, Ganni, 10.000 kr. 

Lammepels, Mango, 3.000 kr. 

10 praktiske parkaer

En parkajakke passer til det meste, og de fleste. Der er plads til masser af strik, hvis vejret skulle vise sig fra sin uvenlige side, den er let at bevæge sig i både på cyklen, i skoven og på legepladsen, og du får den eftertragtede timeglasfigur foræret, hvis du vælger modellen med en løbegang i taljen og strammer den godt ind.

Vi drømmer om at gemme os væk i parkajakker i smukke militærgrønne farver med pelskraver og smukke detaljer, og hvis du finder en af de originale M65-parkaer fra Vietnamkrigen, så er du næsten garanteret, at den holder mange generationer endnu. Hvis budgettet ikke rækker til den ultimative luksusudgave, kan du snildt gøre sæsonens stil til din egen med en mere budgetvenlig version. Bare husk, at termoforet skal være tykt og holdbart. Det er der, varmen ligger.

Yves Salomon, 12.500 kr. 

Mango, 900 kr. 

Topshop, 1.200 kr.

Canada Goose, 7.200 kr. 

Mos Mosh, 1.700 kr. 

Napapijri, 2.600 kr.

Zara, 650 kr. 

Arket, 1.400 kr. 

Topshop, 750 kr. 

Guess Jeans, 1.750 kr. 

Så kan vinteren bare komme an!

Se, hvad vi ellers skriver om: Overtøj og Trends