Line Jensen

Foto: Privat og PR Skønhed ifølge Line Jensen.

Skønhed ifølge...

Tegner Line Jensen: "Det er altid forbundet med lidt overvindelse og trods, når jeg bruger det"

Tegner Line Jensen sætter pris på rolige hverdagsmorgener, klarer ansigtsrutinen med vand og creme og elsker rød læbestift – selvom den kræver mod at bruge.

Min morgenrutine består... på de bedste morgener af, at jeg når en 12-minutters yogarutine fra Yoga with Adriene på stuegulvet, inden vi vækker børnene, men det er vist et stykke tid siden nu. Som regel snoozer jeg så længe som muligt og bruger derefter alle kræfter på at få alle børn nogenlunde sikkert og udramatisk ud ad døren.

Tit når jeg hverken i bad eller at børste tænder, før jeg afleverer Solvej i børnehaven, men det er også, fordi jeg for det meste arbejder hjemme og nyder at gå hjem og få mig en stille og rolig kop kaffe, når stormen har lagt sig, og huset er tomt. Efter jeg har åbnet butik, er jeg begyndt at gøre mig klar samtidig med ungerne om morgenen, og det er helt nyt, at jeg pludselig skal til at forholde mig til, hvad jeg skal have på, og hvordan jeg skal se ud. Og lidt besværligt, synes jeg … 

At pleje min hud betyder for mig... at jeg putter vand i hovedet om morgenen og aftenen og noget creme på.

Jeg lægger makeup, når... jeg skal ud i verden, men med makeup mener jeg en concealer til sorte rande under øjnene og lidt mascara. Jeg elsker rød læbestift, men jeg er vokset op med en 70’er-mor, der siger ”nå, skal du så have læbestift på, eller skal du være dig selv?!”, så det er altid forbundet med lidt overvindelse og trods, når jeg bruger det.

Den bedste duft for mig er... når jeg kommer hjem fra arbejde, og min mand er i gang med maden, så hele huset dufter. Er også stadig ret vild med duften af mine børns hår.

Læs også: Model Chili Dia: Det er min go to-parfume

Den alder, jeg har nu, er... dejlig, og på mange måder har jeg det bedre end nogensinde. Mange ting begynder at falde på plads og give mening, og jeg ikke så bange for at mærke efter og sige, hvordan jeg har det, og hvad jeg har brug for. Men jeg er blevet mere bange for at dø på det seneste. Jeg synes, jeg hører om mange mennesker på min egen alder, der bliver rigtig syge for tiden, og mine største angst er at dø fra mine børn, før de er færdige, så det er et tankespor, jeg prøver ikke at forfølge alt for ofte.

Nutidens skønhedsideal er... heldigvis meget varieret. Især de unge mennesker må se ud på alle mulige måder, både hvad angår figur, stil og køn, og det gør mig fuld af håb for fremtiden. Jeg er desværre ikke sikker på, at de unge mennesker føler sig nær så stærke og frie, som de ser ud. Det fylder stadig alt for meget, hvordan vi ser ud, og hvad andre mennesker tænker om os, og med sociale medier er der jo ingen pauser. Vi bliver hele tiden præsenteret for de andres bedste vinkler og gyldne øjeblikke, og det kan være svært, når man sidder i nattøj og måske synes, det hele er lidt træls den dag.

Jeg føler mig smukkest, når... jeg glemmer, hvordan jeg ser ud, og har det godt.

Læs også: Helene Skytte: Det SKAL jeg have om morgenen

Line Jensens favoritter: 

Weleda_håndcreme.jpg

Hjælp til tørre hænder

Jeg kan ikke undvære håndcremen fra Weleda med havtorn. Vi vasker jo så utroligt meget hænder! Håndcreme, Weleda, 70 kr.

shampoo.jpg

Høstakken håndteres bedst... 

… med shampoo og balsam fra Ingredien. Mit hår er tørt og flyvsk og hø-agtigt, hvis ikke jeg tæmmer det lidt. I det hele taget bruger jeg uforholdsmæssigt mange kræfter på at prøve at tæmme mit hår og lade som om, jeg har fald og bløde lokker, selvom det i virkeligheden er lidt mere som Hexia di Tricks garn. Moisture Shampoo, Ingredien, 250 ml, 210 kr.

glossier.jpg

Nyt våben mod mørke rander?

Lige nu bruger jeg en concealer fra Glossier, som er okay, men hvis der er nogen, der kan anbefale en, der er lidt kraftigere, vil jeg gerne høre om den. Stretch Concealer, Glossier, 110 kr.

mascara.jpg

Lidt, men godt

Jeg bruger ikke meget makeup, men mascara bruger jeg næsten hver dag. Lush Up Volumizing Mascara, Kjær Weis, 255 kr.

drhauschka.jpg

Den sikre

Dr. Hauschkas Kvædecreme har været min faste ansigtscreme i mange år, og hver gang jeg har prøvet at skifte til noget nyt, er det gået galt, så den holder jeg fast i. Quince Day Cream, Dr. Hauschka, 210 kr.

weleda.jpg

Hverdagsfavorit

Læbepomade, Weleda, 70 kr.

Dette foto er smukt for mig, fordi …

... det viser, at vi egentlig har en ret stor fejlmargin, hvis bare vi er villige til at indrømme vores fejl og tale om dem. Det kan vi ikke lære vores børn for tidligt, og det gik op for mig, da jeg havde denne her ordveksling med min fireårige datter for nogle måneder siden. Noget, der i udgangspunktet var en meget uskøn situation – jeg var virkelig en idiot – blev til et ret fint møde, hvor vi kom tættere på hinanden og kom videre sammen. Min datter taler stadig indimellem om den dag, mor var en idiot, og man kan se, hun luner sig lidt hver gang ved, at det er okay sige sådan, for det blev vi jo enige om, og så er den episode arkiveret korrekt.

billede.jpg

Line Jensen

Line Jensen, 44 år, er tegner og fortæller og kendt for sine skønne og afvæbnende tegninger på Instagram-profilen @linejensen_illu. Hun er aktuel med billedbogen ”Tove, en lille digter” og har netop åbnet butik i København. Hun er gift og har tre døtre på 5, 7 og 18 år.

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed, Hud, Hudpleje, Makeup og Skønhed ifølge...